ارزیابی وضعیت اختلاط کاربری اراضی تجربه شهر سبزوار
Publish place: The Second International Conference on Architecture, Civil Engineering and Urban Planning at the beginning of the third millennium
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 619
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IACUT02_244
تاریخ نمایه سازی: 25 آذر 1395
Abstract:
طی سال های اخیر، طرح توسعه اختلاط کاربری به واسطه مزایای اجتماعی، اقتصادی و محیطی آن، مورد استقبالقرار گرفته و به یک الگوی برنامه ریزی مهم در جهان تبدیل شده است. کاربری ترکیبی، به عنوان یکی از اصول رشدشهری هوشمند، رهیافتی جدید در برنامه ریزی کاربری زمین های شهری است که با توجه به ضرورت توجه به نحوهمکان گزینی کاربری های شهری در درون شهر، با معیارهای پایداری همخوان است. هدف این پژوهش بررسی وضعیتاختلاط کاربری اراضی شهر سبزوار است. پژوهش حاضر از نوع کاربردی است و به روش توصیفی – تحلیلی وکمی انجام شده است. به منظور ارزیابی وضعیت اختلاط کاربری اراضی در سطح شهر، مساحت و سرانه تمام کاربری-ها مورد بررسی قرار گرفته است. سپس، با استفاده از مدل های هرفیندال- هیرشمن و باربارا براون، وضعیت اختلاطکاربری اراضی تحلیل و نمایش داده شده است. یافته های حاصل از این دو مدل نشان می دهند که ناحیه هفت از نظراختلاط کاربری اراضی وضعیت مطلوبی دارد. از طرف دیگر، بر اساس مدل باربارا براون، سطح اختلاط کاربری اراضیناحیه یازده از تمام نواحی دیگر پایینتر است. اما، بر اساس مدل هرفیندال- هیرشمن، کمترین اختلاط کاربریاراضی به نواحی دو و ده مربوط می شود. بعلاوه، بر طبق مدل هرفیندال- هیرشمن مشخص شد که اختلاط کاربریاراضی شهر سبزوار از در مجموع بسیار مطلوب است. در حالیکه نتیجه به دست آمده از مدل باربارا براون بیانگروضعیت متوسط اختلاط در شهر سبزوار است. به طور کلی و با توجه به بررسی های صورت گرفته مشخص شد که اولا،شهر سبزوار از نظر کاربری اراضی ترکیبی در وضعیت مطلوبی قرار دارد؛ در ثانی، توسعه اختلاط کاربری ها منجر بهتوسعه پایدار شهرها و در نتیجه افزایش امنیت، سرزندگی و نشاط اجتماعی می شود.
Keywords:
Authors
فاطمه پری افسای
مدرس دانشگاه، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد یادگار امام خمینی (ره)، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
فرزانه سادات حسینی جنبذی
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه حکیم سبزواری
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :