سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تبیین وضعیت حقوقی و فقهی ماهیت قرارداد استفاده از روش مادر (رحم) جایگزین

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 628

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SHCONF02_173

Index date: 15 December 2016

تبیین وضعیت حقوقی و فقهی ماهیت قرارداد استفاده از روش مادر (رحم) جایگزین abstract

قرارداد استفاده از رحم زن،قراردادی است که برپایه ی آن،زنی میپذیرد جنین به دست آمده از تخمک و اسپرم یک زن و شوهررا در رحم خود نگاه دارد و پس از زایمان به آنها برگرداند. اعتبار این قرارداد،افرون بر شرایط همگانی قراردادها (مادهی190 «قانون مدنی»). نیازمند شرایطی خاص است،که به دلیل تردید در معلوم بودن،مقدور بودن،و مشروع بودن مورد معامله،میتوان اعبتار حقوقی آن را مردود دانست.با از میان رفتن اعتبار قرارداد،حقوق و تکالیف موردنظر دو طرف نیز از میانمی رود و تنها،پاره یی آثار قهری باقی می ماند، که مهمترین آنها قرابت و نسبی است که به گونه یی قهری و غیرارادی،به دنبالعمل انتقال جنین پدید می آید. در این قرارداد، نسب پدری کودکی که به دنیا میآید آشکار است،ولی برای تعیین نسب مادری،بهدلیل اینکه کودک،با دو زن (زن صاحب تخمک و زن صاحب رحم) رابطه ی تکوینی دارد، اختلاف نظر وجود دارد؛ برخی از فقهازن صاحب تخمک،برخی زن صاحب رحم،و برخی هر دو را مادر کودک می دانند. مبانی فقهی و حقوقی،استفاده از رحم جایگزینرا در مواردی با رعایت شرایطی جایز شمرده است؛ بنابراین،زوج های نابارور و مادر جانشین می توانند با رعایت آن شرایط،چنینشیوه ای را موضوع قرارداد یا تعهد قرار دهند و در نتیجه آن تعهدات و قراردادهایی بین زوج های نابارور، مادر جانشین، زوج ها واشخاص ثالث دیگری که به گونه ای با این موضوع مرتبط می باشند، ایجاد شود . در این نوشتار،بر پایه مبانی و منابع فقه امامیه وحقوق ایران،ماهیت قرارداد استفاده از رحم جایگزین بررسی می شود و تبیین می گردد که در بارداری، چه نوع قراردادی برایشیوه جانشینی مناسب تر است.

تبیین وضعیت حقوقی و فقهی ماهیت قرارداد استفاده از روش مادر (رحم) جایگزین Keywords:

تبیین وضعیت حقوقی و فقهی ماهیت قرارداد استفاده از روش مادر (رحم) جایگزین authors

همایون موالی

دانشجوی دکتری حقوق - جزا و جرم شناسی – دانشگاه عدالت

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
امامی، سید‌حسن، حقوق مدنی، چاپ هشتم، تهران، کتا بفروشی اسلامیه، ...
جعفرزاده، میرقاسم، روشهای نوین تولید مثل انسانی از دیدگاه فقه ...
حائری، مسعود، مبانی فقهی اصل آزادی قراردادها و تحلیلی از ...
صائمی، علی‌اصغر، «شروط ابتدایی در فقه و بررسی ماده 10 ...
علامه حلی، حسن بن یوسف بن مطهر، ‌تبصری المتعلمین، تهران، ...
علیزاده، مهدی، «وضعیت فقهی-حقوقی استفاده از رحم جایگزین»، مجله تخصصی ...
نایب‌زاده، عباس، بررسی حقوقی روشهای نوین باروری مصنوعی«مادر جانشین، اهدای ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تبیین وضعیت حقوقی و فقهی ماهیت قرارداد استفاده از روش مادر (رحم) جایگزین" توسط همایون موالی، دانشجوی دکتری حقوق - جزا و جرم شناسی – دانشگاه عدالت نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله رحم جایگزین ، جانشینی در بارداری ، مادر جانشین ، قرارداد ، ناباوری هستند. این مقاله در تاریخ 25 آذر 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 628 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که قرارداد استفاده از رحم زن،قراردادی است که برپایه ی آن،زنی میپذیرد جنین به دست آمده از تخمک و اسپرم یک زن و شوهررا در رحم خود نگاه دارد و پس از زایمان به آنها برگرداند. اعتبار این قرارداد،افرون بر شرایط همگانی قراردادها (مادهی190 «قانون مدنی»). نیازمند شرایطی خاص است،که به دلیل تردید در معلوم بودن،مقدور بودن،و مشروع بودن مورد معامله،میتوان ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تبیین وضعیت حقوقی و فقهی ماهیت قرارداد استفاده از روش مادر (رحم) جایگزین با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.