سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

معرفی محراب و کتیبه های گچبری مسجد کوشک فردوس

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 900

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCAI02_084

Index date: 15 December 2016

معرفی محراب و کتیبه های گچبری مسجد کوشک فردوس abstract

مسجد کوشک در استان خراسان جنوبی و در شهرستان فردوس واقع شده و مربوط به قرون صدر اسلام است. محراب این مسجد در ضلع جنوب غربی بنا ایجاد شده که به صورت ساده و عاری از عناصر تزئینی چون ستون و نیم ستون، حواشی، آژده کاری ها و اسلیمی های متنوع و حجیم است. که با توجه به سادگی و بی پیرایگی موجود در آن، در زمره آثار مربوط به قرون اولیه اسلامی نیز به شمار می رود. تزئینات معماری که در گذشته در این بنا وجود داشته و امروزه چیز زیادی از آنها باقی نمانده شامل آثار و نشانه هایی از دیوارنگاره ها و همچنین تزئینات گچبری به صورت کتیبه با خطوط کوفی و نسخ گل و برگ دار است. متأسفانه در زلزله سال 1347 هجری شمسی که در منطقه فردوس رخ داد، مسجد کوشک دچار آسیب ها و تخریب های زیادی شد به گونه ای که محراب و کتیبه های آن نیز در زیر آوار حاصل از تخریب مسجد مدفون و دچار آسیبهای شدیدی گردید. با توجه به اینکه این مسجد مربوط به قدیمیترین اثر خشتی از دوران اسلامی در استان خراسان جنوبی به شمار می رود؛ میتوان با یک بررسی اجمالی در محراب آن به چگونگی شکل محراب در قرون اولیه اسلامی و همچنین کتیبه های گچبری شده آن به آخرین پیشرفت ها در خطوط اسلامی تا قرن 6 هجری قمری پی برد.

معرفی محراب و کتیبه های گچبری مسجد کوشک فردوس Keywords:

معرفی محراب و کتیبه های گچبری مسجد کوشک فردوس authors

رضا خنجری دولت آبادی

عضو هیأت علمی دانشگاه زابل، مربی

سوگند نقوی

عضو هیأت علمی دانشگاه زابل، مربی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
آرشیو اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ...
پوپ، آرتر، و فیلیس اکرمن. 1387، سیری در هنر ایران ...
خانیکی، رجبعلی، و فرامرز صابرمقدم. 1385. مساجد خراسان از آغاز ...
دهخدا، علی اکبر. 1377. فرهنگ لغت دهخدا. دانشگاه هنر تهران. ...
سجادی، علی.1375. سیر تحول محراب در معماری اسلامی ایران از ...
صابری‌فر، رستم. 1384. جغرافیای تاریخی و توریستی فردوس، مروری بر ...
کرم‌پور، اقدس، و حمید حلاج مقدم. 1389. گزارش مقدماتی پیشنهاد ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "معرفی محراب و کتیبه های گچبری مسجد کوشک فردوس" توسط رضا خنجری دولت آبادی، عضو هیأت علمی دانشگاه زابل، مربی؛ سوگند نقوی، عضو هیأت علمی دانشگاه زابل، مربی نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی باستان شناسی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مسجد کوشک، فردوس، محراب، کتیبه، کوفی, نسخ هستند. این مقاله در تاریخ 25 آذر 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 900 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مسجد کوشک در استان خراسان جنوبی و در شهرستان فردوس واقع شده و مربوط به قرون صدر اسلام است. محراب این مسجد در ضلع جنوب غربی بنا ایجاد شده که به صورت ساده و عاری از عناصر تزئینی چون ستون و نیم ستون، حواشی، آژده کاری ها و اسلیمی های متنوع و حجیم است. که با توجه به سادگی و ... . برای دانلود فایل کامل مقاله معرفی محراب و کتیبه های گچبری مسجد کوشک فردوس با 14 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.