بررسی و مقایسه رفتار قاب های فولادی دارای حرکت گهواره ای و قاب های فولادی متداول با تغییر در نوع مهاربندی جانبی و ارتفاع تحت آنالیز پوش آور

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 840

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MTMAYBOD03_050

تاریخ نمایه سازی: 21 دی 1395

Abstract:

سیستم قاب فولادی با حرکت گهواره ای از نظر اتصالات و اعضای سازه ای مشابه سازه های فولادی متداول می باشد با این تفاوت که به ستون ها اجازه بلندشدن از روی فونداسیون به صورت کنترل شده داده می شود. علاوه بر وزن سازه یک سری کابل پس کشیده نیروی مقاوم در برابر بلندشدگی بیش از حد ستون ها را فراهم می کنند. این کابل های پس کشیده علاوه بر ایجاد نیروی بازگشتی برای سازه سختی ثانویه مثبتی را برای سازه فراهم می کنند. برای بررسی رفتار این سیستم سازهای از مدلسازی دو بعدی 6 و 15 طبقه با سیستم های مقاوم لرزه ای هم محور ضربدری و هشتی و برون محور هشتی استفاده شده تا تأثیر افزایش ارتفاع و تغییر در پیکربندی سازهای بر نحوه رفتار گهواره ای این سیستم سازهای روشن گردد. جهت کنترل و کاهش میزان بلندشوندگی از پایه ستون ها، از کابل ها یا تاندون های پرمقاومت پس کشیده مهارشده در دو استفاده شده است. نتایج نشان داد که این سیستم باعث افزایش چشمگیر دوره تناوب ارتعاش و جابجایی جانبی و همچنین کاهش برش پایه شد. همچنین می توان دید پس از تغییرمکان، قاب بلندشونده از پایه به جای اولیه خود بازگشته و جابجایی پسماندی را متحمل نشده. با افزایش ارتفاع و به تبع آن افزایش بازوی محرک لنگر واژگونی در مقابل بازوی لنگر مقاوم (فاصله بین ستونها) بلندشدگی از پایه زودتر اتفاق افتاده و برش پایه کمتری به سازه تحمیل می شود. همچنین حتی با وجود جابجایی های جانبی بزرگتر در مدلهای 15 طبقه نسبت به مدلهای 6 طبقه، میزان بلندشدگی ستونهای مدلهای 15 طبقه کمتر از مدلهای 6 طبقه می باشد. کاهش مقدار در برش پایه در مدلهای 15 طبقه بیش از مدلهای 6 طبقه می باشد.

Authors

سیاوش جودکی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه عمران، واحد بروجرد، دانشگاه آزاد اسلامی، بروجرد-ایران

بهداد هاشمیان

هیات علمی و مربی گروه عمران، واحد بروجرد، دانشگاه آزاد اسلامی، بروجرد-ایران

آزاده گودرزی

هیات علمی و مربی گروه عمران، واحد بروجرد، دانشگاه آزاد اسلامی، بروجرد-ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • - مبحث دهم (طرح و اجرای ساختمان‌های فولادی)، دفتر تدوین ...
  • مبحث ششم (بارهای وارد بر ساختمان)، دفتر تدوین و ترویج ...
  • آیین‌نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله (استاندارد 2800)، ویرایش سوم، ...
  • Guerra, Eddie, 2007, "Impact Analysis of a Self-Centering Steel Concentrically ...
  • Naeim, Farzad _ Kelly, James, 1999, "Design of Seismic Isolated ...
  • Computers and Structures, Inc., 2007, "Sap2000 Analysis Reference Manual ", ...
  • Charleson, Andrew, 2008, "Seismic Design for Architects", Elsevier Ltd. ...
  • نمایش کامل مراجع