سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارغوان بافی؛ منطقه نجف آباد اصفهان

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,981

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

AHTCONF01_007

Index date: 24 January 2017

ارغوان بافی؛ منطقه نجف آباد اصفهان abstract

ارغوان بافی که در منطقه نجف آباد اصفهان اصطلاحاً ارغون بافی یالوده بافی نامیده می شود در پاسخ نیاز مردم، از ابتدای رونق وآبادانیشهر شکل گرفت، محصولی که به دلیل وفور درختان ارغوان درمنطقه نجف آباد و همچنین تولید سبدهای چوبی (سبدهای ارغوانی)جهت حمل و نقل محصولات باغات ساخته می شد. بیشترین کاربرداز لوده های چوبی بود که در پشت حیوانات چهار پا وصل شده ومحصولات کشاورزی درآن حمل می شدند. نجف آباد یا «دیارنون»در دوره ی صفویه به عنوان یکی از مراکز نظامی اصفهان، پایه گذاریشد. این منطقه با آب و هوایی معتدل گرم و خشک، مکانی مناسببرای رشد گیاه ارغوان است، از آنجا که گیاه ارغوان گیاهی خودرو وازدیاد آن به آسانی انجام می شود با چنین خاک و آبی در منطقه نجفآباد شرایط مناسب جهت پرورش آن فراهم می گردد. متقابلا آنچهکاشته می شود به مصرف می رسد، از این رو صناعت دستی ارغوان بافییا لوده بافی به دلیل وجود درختان ارغوان و ترکه های مناسب جهتبافت سبد در این منطقه از زمان شکل گیری شهر رونق گرفت. مقالهحاضر پس از بررسی منطقه و ویژگی های آب هوایی به مطالعهصناعت ارغوان بافی پرداخته و کارگاه های فعال را معرفی می کند.بخش قابل توجهی از اطلاعات این پژوهش به روش میدانی و درمراجعه به کارگاه های ارغوان بافی این شهر و به دو شیوه مشاهده غیرمشارکتی و مصاحبه گاردآوری شد. اطلاعات مربوط به وضعیتباغداری این شهر نیز براساس اسناد موجود در شهرداری و سازمانزیباسازی شهرداری نجف آباد مورد مطالعه قرار گرفت.

ارغوان بافی؛ منطقه نجف آباد اصفهان Keywords:

ارغوان بافی؛ منطقه نجف آباد اصفهان authors

مرتضی تیموری

عضو هیئت علمی دانشگاه هنراسلامی تبریز

عاطفه فاضل

دانشجوی دکترا هنراسلامی، دانشگاه هنراسلامی تبریز (نویسنده مسئول)

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
آندره زیگفرید، روح ملت ها، ترجمه احمد آرام، چاپ اول، ...
دهخدا، علی اکبر، لغت نامه دهخدا، نشر سازمان لغت نامه، ...
یزدانی نجف آبادی، علی، دیباچه دیار نون(نگرشی بر بنیاد های ...
بروگش، هینریش، سفری به دربار سلطان صاحبقران _ ترجمه مهندس ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارغوان بافی؛ منطقه نجف آباد اصفهان" توسط مرتضی تیموری، عضو هیئت علمی دانشگاه هنراسلامی تبریز؛ عاطفه فاضل، دانشجوی دکترا هنراسلامی، دانشگاه هنراسلامی تبریز (نویسنده مسئول) نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس بین المللی هنر، صنایع دستی و گردشگری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله صناعت سنتی، ارغوان بافی، نجف آباد هستند. این مقاله در تاریخ 5 بهمن 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2981 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که ارغوان بافی که در منطقه نجف آباد اصفهان اصطلاحاً ارغون بافی یالوده بافی نامیده می شود در پاسخ نیاز مردم، از ابتدای رونق وآبادانیشهر شکل گرفت، محصولی که به دلیل وفور درختان ارغوان درمنطقه نجف آباد و همچنین تولید سبدهای چوبی (سبدهای ارغوانی)جهت حمل و نقل محصولات باغات ساخته می شد. بیشترین کاربرداز لوده های چوبی بود که در پشت ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارغوان بافی؛ منطقه نجف آباد اصفهان با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.