سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی نقوش گلیم قشقایی و استفاده از آن در طراحی پارچه

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 5,135

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

AHTCONF01_057

Index date: 24 January 2017

بررسی نقوش گلیم قشقایی و استفاده از آن در طراحی پارچه abstract

این پژوهش به منظور بررسی تحلیلی و معرفی طرح های گلیم شقایی و نقشمایه های آن به منظور استفاده از نقشمایه ها درطراحی پارچه، انجام پذیرفت. گلیم بافته ها که از آن به دستبافته تخت یاد می شود، در نظام بافندگی به لحاظ تنوع تکنیک بافت، ساختار محتوایی و زیبایی طرح ها و نقشمایه ها جایگاه ویژه ای دارند. لذا آگاهی از نقشمایه های بکاررفته، بر پهنه این صنعت یاری می نماید که این دستاورد ارزش افزوده ای برای شناخت هنر بافندگی بومی و ملی و کاربرد آن در سایر هنرهای سنتی داشته باشد. خاصیت و ماهیت فرهنگ قشقایی همواره پذیرنده تحول و تنوع بوده است. قدرت انطباق بالا که لازمه ی زندگی کوچروی است و آشنایی با سایر اقوام و گروه های بافنده از هنر دستبافی این قوم، محصولی پویا و متنوع پدید آورده است. این هنرمردمی هر نقشی را با ذوق هنری و زیبایی شناسی و اعتقادات آن قوم هماهنگ نموده به درون راه داده و آن را ساخته و پرداخته است. قشقایی ها نوآوری و تنوع طلبی خود را در خلق نقش مایه های جدید به ظهور رسانده اما از سویی پایبندی خویش را در حفظ اجزام نقوش سند به نمایش گذاشته اند. این مقاله سعی برآن دارد تا ضمن معرفی و آنالیز نقوش دستبافته های گلیمی، کاربرد آنها را در طراح پارچه مانند طرح راپورت دار برای چاپ کارخانه ای،به همراه ارائه تصاویر نشان دهد چرا که به سبب آشنا بودن بومیان با این نگاره ها در منطقه، کاربردشان در منسوجات مورد استفاده، بااستقبال مواجه خواهد شد و با این شیوه ضمن فرهنگ سازی نوعی تنوع همراه با حفظ اصالت ایجاد خواهد شد. پژوهش حاضر، از نوع تحلیلی- توصیفی و کاربردی و روش انجام آن به شیوه کتابخانه ای و اینترنتی بوده است.

بررسی نقوش گلیم قشقایی و استفاده از آن در طراحی پارچه Keywords:

بررسی نقوش گلیم قشقایی و استفاده از آن در طراحی پارچه authors

بهاره بهاری

دانشگاه پیام نور مرکز اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
افشار سیستانی، ایرج. عوامل شکل گیری طرح در فرش قشقایی. ...
یاوری، حسین و دیگران. شناخت گلیم گلیم مانندهای ایران. 1389. ...
پرهام، سیروس. دست بافت های عشایری و روستایی فارس.1370. جلد ...
پرهام، سیروس. دست بافت های عشایری و روستایی فارس. 1371. ...
آلسترهال و دیگران. گلیم های ایرانی. ترجمه کرامت الله افسر. ...
آلسترهال و دیگران. گلیم. ترجمه شیرین همایون فر و نیلوفر ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی نقوش گلیم قشقایی و استفاده از آن در طراحی پارچه" توسط بهاره بهاری، دانشگاه پیام نور مرکز اصفهان نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس بین المللی هنر، صنایع دستی و گردشگری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله دستبافت های قشقایی، گلیم قشقایی، نقوش گلیم، طراحی پارچه هستند. این مقاله در تاریخ 5 بهمن 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 5135 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که این پژوهش به منظور بررسی تحلیلی و معرفی طرح های گلیم شقایی و نقشمایه های آن به منظور استفاده از نقشمایه ها درطراحی پارچه، انجام پذیرفت. گلیم بافته ها که از آن به دستبافته تخت یاد می شود، در نظام بافندگی به لحاظ تنوع تکنیک بافت، ساختار محتوایی و زیبایی طرح ها و نقشمایه ها جایگاه ویژه ای دارند. لذا ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی بافته های سنتی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی نقوش گلیم قشقایی و استفاده از آن در طراحی پارچه با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.