سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

استفاده از ایزوتوپ پایدار 15N در بررسی و مقایسه تراوش جانبی کود اوره تحت سیستم‌های آبیاری بارانی و فارو در گیاه کاهو

Publish Year: 1384
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,820

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

BAGHBANI04_047

Index date: 11 July 2008

استفاده از ایزوتوپ پایدار 15N در بررسی و مقایسه تراوش جانبی کود اوره تحت سیستم‌های آبیاری بارانی و فارو در گیاه کاهو abstract

تاثیر رطوبت در تجمع نیتروژن در خاک بیشتر بواسطه تاثیری است که این عامل برروی رشد گیاه و تولید بیشتر مواد گیاهی خام دارد که در این راستا سیستم های آبیاری به عنوان منابع تامین کننده رطوبت خاک، از نقش ویژه‌ای برخودار خواهند بود. در سیستم آبیاری بارانی (در شرایط عدم وجود باد)، ناحیه تقریباً یکنواخت رطوبتی جهت حرکت عمودی و جانبی کود نیتروژنی فراهم خواهد آمد. در سیستم آبیاری فارو، بواسطه کاربرد حجم انبوه آب آبیاری و پتانسیل تراوش عمقی آب، حجم عمده ای از کودهای نیتروژنی در خاک جابجا و آبشویی می‌شود. در مطالعات تغییر و تبدیل نیتروژن در خاک با استفاده از فناوری ایزوتوپی، منطقه کوچکی از خاک توسط ایزوتوپ سنگین نیتروژن 15 نشاندار می‌شود. عموماً حرکت جانبی کودهای نیتروژنی باعث وقوع ترقیق ایزوتوپی در منطقه مورد مطالعه می‌شود. بدین ترتیب که نیتروژن 14 از منطقه غیر ایزوتوپی، به کرتچه فرعی ایزوتوپی رفته و متعاقباً نیتروژن 15 از منطقه ایزوتوپی به بیرون تراوش می‌نماید. جهت اجتناب از این امر عموماً از سری گیاهان تله استفاده می‌شود. در بررسی فوق سعی بر این است تا با ایجاد دو ردیف گیاه تله در اطراف گیاهان ایزوتوپی اصلی، تراوش جانبی کود نیتروژنی در سیستم‌های مختلف مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد.

استفاده از ایزوتوپ پایدار 15N در بررسی و مقایسه تراوش جانبی کود اوره تحت سیستم‌های آبیاری بارانی و فارو در گیاه کاهو authors

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
سالاردینی، ع.ا. (1371). حصلخیزی خاک. انتشارات دانشگاه تهران (شماره 1739)، ...
موسوی شلمانی، م. ا.، ثاقب ن.، حبی م.، تیموری س. ...
Bar-Yosef BE. (1999), Advances in fertigation, Advances in Agronomy, Vol.65: ...
IAEA (1990) Use of Nuclear Techniques in Studies of Soil- ...
IAEA (2001) _ of isotope and radiation methods in soil ...
Papadopoulos I. (1994), Use of labeled fertilizers in fertigation research, ...
Vose P.B. (1980), Introduction to Nuclear Techniques in Agronomy and ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "استفاده از ایزوتوپ پایدار 15N در بررسی و مقایسه تراوش جانبی کود اوره تحت سیستم‌های آبیاری بارانی و فارو در گیاه کاهو" توسط میر احمد موسوی شلمانی؛ علی خراسانی؛ رایحه میر خانی نوشته شده و در سال 1384 پس از تایید کمیته علمی چهارمین کنگره علوم باغبانی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 21 تیر 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1820 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که تاثیر رطوبت در تجمع نیتروژن در خاک بیشتر بواسطه تاثیری است که این عامل برروی رشد گیاه و تولید بیشتر مواد گیاهی خام دارد که در این راستا سیستم های آبیاری به عنوان منابع تامین کننده رطوبت خاک، از نقش ویژه‌ای برخودار خواهند بود. در سیستم آبیاری بارانی (در شرایط عدم وجود باد)، ناحیه تقریباً یکنواخت رطوبتی جهت حرکت عمودی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله استفاده از ایزوتوپ پایدار 15N در بررسی و مقایسه تراوش جانبی کود اوره تحت سیستم‌های آبیاری بارانی و فارو در گیاه کاهو با 3 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.