سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مقرنس، عنصر زیبایی شناسی در معماری اسلامی

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 899

This Paper With 14 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

BOOMCONF01_138

Index date: 24 January 2017

مقرنس، عنصر زیبایی شناسی در معماری اسلامی abstract

با بررسی آثار اولیه به جا مانده، می شود دریافت که مقرنس از آغاز برای تبدیل پلان مربع به دایره استفاده می شده است. بنابراین در ابتدا نقشی کاربردی داشته نه تزئینی. که با گذشت زمان و بهره گیری از امکانات بهتر و پیشرفته تر در معماری، مقرنس را سرانجام به عنصری تزئینی مبدل ساخت.آنچه از فرم و تکنیک مقرنس تا اندازه ای ما را متوجه خود می کند، این است که؛ مقرنس ها از قرار گرفتن سطوح مقعر در کنار هم و یا روی هم بصورت مرتب و متضاد و یا قطارهای افقی و عمودی هستند، که فصل مشترک آن ها آویزان و یا بشکل فرم های دیگر بنظر خواهد رسید. لذا مقرنس ها را می توان به چند دسته تقسیم کرد، از قبیل: مقرنس های پیش (جلو) آمده، مقرنس های روی هم قرار گرفته، مقرنس های معلق و مقرنس های لانه زنبوری.این عنصر تزئینی، در دوران اسلام از لحاظ کثرت استعمال، تعدد مواد و نیز از جهت وسعت عالم اسلام، حائز اهمیت بخصوصی می باشد. در هر دوره نظیر قرون اولیه تا عصر حاضر، هر چهار دسته از مقرنس ها مورد استفاده قرار گرفته اند. در این مقاله سعی برآن شده است که این عنصر تزئینی از زمان حلول تحلیل گردد و همچنین آثار مربوط به هر دوره متناسب با ساختار و نوع آن مورد بررسی قرار گیرد

مقرنس، عنصر زیبایی شناسی در معماری اسلامی Keywords:

مقرنس، عنصر زیبایی شناسی در معماری اسلامی authors

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
_ یاوری، حسین - حکاک باشی، سارا، سیری در عناصر ...
_ زمرشیدی، حسین، مسجد در معماری ایرانی، تهران، نشر کیهان، ...
]7[ویلبر، دونالد، معماری اسلامی در دوره ایلخانی، مترجم: عبدالله فریار، ...
]8[انصاری، جمال، «هنر مقرنس سازی در آثار تاریخی معماری ایران»، ...
پاپادو پولو، الکساندر، معماری اسلامی، مترجم: دکتر حکمت جزنی، مرکز ...
]1[زمانی، عباس، «مقرنس تزئینی در آثار تاریخی معماری ایران»، مجله ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مقرنس، عنصر زیبایی شناسی در معماری اسلامی" توسط فاطمه اسماعیلی؛ احسان اسماعیلی نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی معماری و شهرسازی بومی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مقرنس، عنصر کاربردی، عنصر تزئینی ، انواع مقرنس، زمان حلول، عصر حاضر هستند. این مقاله در تاریخ 5 بهمن 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 899 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که با بررسی آثار اولیه به جا مانده، می شود دریافت که مقرنس از آغاز برای تبدیل پلان مربع به دایره استفاده می شده است. بنابراین در ابتدا نقشی کاربردی داشته نه تزئینی. که با گذشت زمان و بهره گیری از امکانات بهتر و پیشرفته تر در معماری، مقرنس را سرانجام به عنصری تزئینی مبدل ساخت.آنچه از فرم و تکنیک مقرنس ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مقرنس، عنصر زیبایی شناسی در معماری اسلامی با 14 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.