سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تاثیر هندسه بر گونه شناسی بادگیرهای شهرستان سیرجان

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 656

This Paper With 12 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

BOOMCONF01_322

Index date: 24 January 2017

بررسی تاثیر هندسه بر گونه شناسی بادگیرهای شهرستان سیرجان abstract

معماری ایرانی و فضاهای وابسته به آن از الگوهای بومی متفاوتی بهره گرفته اند. بادگیر یکی از الگوهای بومی معماری ایران می باشد که در جهت آسایش و بهبود زندگی انسان طراحی شده است. هندسه از ویژگی های اساسی معماری ایران است که معمار گذشته سعی بر آن داشته تا با مهارت و دانش سرشار خود آن را در طراحی این الگوهای بومی پایدار از جمله بادگیر به کار برد. امروزه تکنیک ها و روش های ساخت بادگیرهای ایرانی به دست فراموشی سپرده شده است. با بررسی گونه شناسی هندسی و تکنیک ساخت بادگیرهای شهرستان سیرجان استان کرمان می توان این عناصر ویژه پایدار را مستندسازی و حفظ کرد. همچنین با شناخت بادگیرهای این منطقه می توان به توانمندی معماران سنتی ایران در ساخت این ساختارهای بومی پی برد. بین هندسه و فرم های گوناگون بادگیرهای شهرستان سیرجان و تکنیک ساخت آن ها رابطه ی معناداری وجود دارد. تاکنون کمتر پژوهشی را می توان یافت که تاثیر هندسه را بر فرم و تکنیک ساخت بادگیرهای این حوزه بررسی کرده باشد. این مقاله برای نخستین بار به جایگاه عامل هندسه در گونه های بادگیرهای منطقه سیرجان می پردازد. روش علمی این پژوهش توصیفی، تحلیلی است که با مطالعات کتابخانه ای و بررسی های میدانی هندسه اجزا و عناصر بادگیرهای این منطقه ترسیم و تحلیل گشت. این نوشتار در صدد آشکار ساختن دانش و مهارت معمار ایرانی در علوم مختلف و به کار گیری آن ها در ساخت عناصر معماری چون بادگیر می باشد. با توجه به یافته های این پژوهش آشکار شد، ابعاد، ارتفاع، نحوه قرارگیری تیغه ها و تعداد تیغه ها به صورت مستقیم در نحوه ی شکل گیری فرمی بادگیرهای این گستره موثر است. همچنین نبوغ استادکاران و طراحان سنتی نسبت به دانش ساختمان سازی مشخص گردید

بررسی تاثیر هندسه بر گونه شناسی بادگیرهای شهرستان سیرجان Keywords:

بررسی تاثیر هندسه بر گونه شناسی بادگیرهای شهرستان سیرجان authors

شفق توکلی

کارشناس ارشد مرمت و احیا بناهای تاریخی، دانشگاه هنر اصفهان، دانشکده مرمت

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
I2] اخترکاوان , م .تنظیم شرایط همساز با بوم و ...
ایران , ک .م . سالنامه آمار کرمان .کرمان :مرکز ...
بهادری نژاد, م. دهقانی، ع بادگیر، شاهکار مهندسی ایران. تهران: ...
توسلی .م . معماری اقلیم گرم و خشک .تهران :مروی، ...
آتوسلی , م _ شناخت شهرو معماری در اقلیم گرم ...
دونالد واتسون، کنت لبز .طراحی اقلیمی :اصول نظری و اجرای ...
رفیعی سرشکی وب .رفیع زاده من & .رنجبرکرمانی _ _ ...
آفرشاد. م. تاریخ مهندسی ایران. تهران: بلخ, .1376 ...
آفرشته نژاد .م _ فرهنگ مرمت و معماری .اصفهان :ارکان ...
ولی بیگ من ت&ه , .مسعود وم _ فرهنگ واژگان ...
ahmadkhani, _ (2011). traditional sustainable solutions iranian desert architecture to ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی تاثیر هندسه بر گونه شناسی بادگیرهای شهرستان سیرجان" توسط شفق توکلی، کارشناس ارشد مرمت و احیا بناهای تاریخی، دانشگاه هنر اصفهان، دانشکده مرمت نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی معماری و شهرسازی بومی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بادگیر، گونه شناسی، هندسه، تکنیک ساخت، کرمان، سیرجان هستند. این مقاله در تاریخ 5 بهمن 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 656 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که معماری ایرانی و فضاهای وابسته به آن از الگوهای بومی متفاوتی بهره گرفته اند. بادگیر یکی از الگوهای بومی معماری ایران می باشد که در جهت آسایش و بهبود زندگی انسان طراحی شده است. هندسه از ویژگی های اساسی معماری ایران است که معمار گذشته سعی بر آن داشته تا با مهارت و دانش سرشار خود آن را در طراحی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تاثیر هندسه بر گونه شناسی بادگیرهای شهرستان سیرجان با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.