سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

راهبردهای بهینه توسعه گردشگری با استفاده از مدل SWOT مطالعه موردی (دریاچه شورابیل اردبیل)

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 620

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CONFTI01_113

Index date: 24 January 2017

راهبردهای بهینه توسعه گردشگری با استفاده از مدل SWOT مطالعه موردی (دریاچه شورابیل اردبیل) abstract

یکی از راهبردهایی که اخیرا در اغلب کشورهای جهان مورد توجه قرار گرفته، توسعه و گسترش توریسم در نواحی محروم و دارای پتانسیل های لازمبرای گسترش گردشگری می باشد (قادری، 1383 : 36). توسعه صنعت گردشگری به ویژه برای کشورهای در حال توسعه که با معضلاتی همچون میزانبیکاری بالا، محدودیت منابع ارزی و اقتصاد تک محصولی مواجه هستند از اهمیت فراوانی برخودار است (لطفی، 1384 : 5). به طوری که امروزه توسعهو ارتقای گردشگری به طور وسیعی بخصوص در کشورهای درحال توسعه پذیرفته شده و در دستور کار دولت ها قرار گرفته است (Ko & Stewart, 2002:523). با وجود اهمیت بی بدیل صنعت گردشگری در توسعه و شکوفایی اقتصادی، سیاست گذاری های مناسبی در خصوص ارتقاء آن درکشورمان صورت نگرفته است. از این رو باید توسعه گردشگری به عنوان یک استراتژی از جنبه های مختلف اقتصادی، اجتماعی، اکولوژیک و نهادیمورد بررسی قرار گیرد (لطفی، 1384 : 5). شناسایی هرچه بهتر توانمدیها و قابلیت های نقاط مستعد و برنامه ریزی دقیق جهت امکان سنجی این مناطق بهلحاظ توان جذب گردشگر می تواند یکی از راهکارهای گسترش صنعت گردشگری باشد. تحلیل و ارزیابی قابلیت های مزبور به گونه ی علمی،ضرورت دنیای امروز است. و در این راستا نیاز وافری به برنامه ریزی بنیادی به منظور توسعه و مدیریت و صنعت گردشگری احساس می شود(رنجبریان، 1382 : 55). بر همین اساس، توسعه ی گردشگری دریاچه شورابیل از یک طرف با فراهم ساختن فرصتهای جدید اشتغال برای مردم منطقه،وسیله ای است که به منطقه حیاتی دوباره می دهد و موجب توسعه این منطقه می شود، از طرف دیگر توسعه ی این صنعت در دریاچه شورابیل بدونداشتن برنامه ریزی صحیح سبب آسیب های جبران ناپذیری خواهد شد. در این مقاله با در نظر گرفتن موارد فوق و درک این مطلب که شناخت پتانسیلها و محدودیت های توریستی دریاچه شورابیل می توان تأثیر سازنده ای در برنامه ریزی مناسب برای توسعه ی گردشگری دریاچه و رفع مشکلات ومسائل آن داشته باشد، سعی شده تا پاسخگوی سوالات ذیل باشد، که:پتانسیل ها و محدودیت های گردشگری دریاچه شورابیل کدامند؟ و چه راهبرد ها و راهکارهایی جهت توسعه ی گردشگری که منجر بهتوسعه ی گردشگری منطقه ای و ملی گردد، وجود دارد؟

راهبردهای بهینه توسعه گردشگری با استفاده از مدل SWOT مطالعه موردی (دریاچه شورابیل اردبیل) authors

حسین یغفوری

عضو هیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان

مهدی موذنی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه تبریز

احد بدلی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه تبریز

واحد آقائی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی توریسم دانشگاه سیستان و بلوچستان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
الیوت، ج (1379)، " مدیریت توریسم" ترجم دکتر مهدی جمشیدیان، ...
.بابراهیم زاده، ع . عبداله، آ .(1388)، "تحلیل عوامل موثر ...
بقایی، م . امید، ن .(1384)، " توریسم روستایی"، منبع ...
حاف نیا، مر. (چاپ هفدهم 1389)، "مقدمه ای بر روش ...
حمکت نیا، ح. موسوی، م .(1385)، "کاربرد مدل در جغرافیا ...
حسین زاده دلیر، ک . حیدری، ر. (1382)، توریسم در ...
رضوانی، ع ا.(1379)، "کوتوریسم و نقش آن در حفاظت محیط ...
فصلنامه علمی سازمان محیط زیست (1372)، "نقش توریسم و پارکهای ...
لطفی، ص.(1384)، "نگرش سیستمی لازمه پایداری گردشگری در مازندران"، مجموعه ...
مستوفی، ا. ر (1380)، شهر و شهرنشینی در بستر جغرافیای ...
_ 1390-(سایت موسسه فرهنگی واطلاع رسانی تبیان) 14. http ://www. ...
Ko, D.W & Sttewart, w.f, A Structural equation model ofResidents ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "راهبردهای بهینه توسعه گردشگری با استفاده از مدل SWOT مطالعه موردی (دریاچه شورابیل اردبیل)" توسط حسین یغفوری، عضو هیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان؛ مهدی موذنی، کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه تبریز؛ احد بدلی، کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه تبریز؛ واحد آقائی، کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی توریسم دانشگاه سیستان و بلوچستان نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی گردشگری پایدار با رویکرد گردشگری ورزشی، سلامت و محیط زیست پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 5 بهمن 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 620 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که یکی از راهبردهایی که اخیرا در اغلب کشورهای جهان مورد توجه قرار گرفته، توسعه و گسترش توریسم در نواحی محروم و دارای پتانسیل های لازمبرای گسترش گردشگری می باشد (قادری، 1383 : 36). توسعه صنعت گردشگری به ویژه برای کشورهای در حال توسعه که با معضلاتی همچون میزانبیکاری بالا، محدودیت منابع ارزی و اقتصاد تک محصولی مواجه هستند از اهمیت ... . برای دانلود فایل کامل مقاله راهبردهای بهینه توسعه گردشگری با استفاده از مدل SWOT مطالعه موردی (دریاچه شورابیل اردبیل) با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.