سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تشریحی برگ و ساقه گونه های جنس Agriophyllum و Corispermum از تیره اسفناج

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 962

This Paper With 6 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IAUFALABIO02_083

Index date: 24 January 2017

بررسی تشریحی برگ و ساقه گونه های جنس Agriophyllum و Corispermum از تیره اسفناج abstract

با توجه به اینکه برخی از گونه های دو جنس Agriophyllum و Corispermum از تیره اسفناج (Chenopodiaceae) از نظر ریخت شناختی تشابه زیادی را نشان می دهند. لذا در این پژوهش از خصوصیات تشریحی برای جدایی این گونه ها استفاده گردید. به این منظور از نمونه های گیاهی هرباریوم موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور استفاده شد. ویژگی های تشریحی ساقه و برگ نمونه های گیاهی تازه و هرباریومی پس از تثبیت، برش گیری دستی و رنگ آمیزی مضاعف با کارمن زاجی و آبی متیل بررسی گردید. نتایج نشان داد که صفاتی مانند وجود کامبیوم آوندی پی درپی در ساقه و نیز مزوفیل دوطرفی در هرد و جنس مشترک و دارای ارزش اکولوژیکی بودند. اما برخی از صفات مانند وجود لایه کلانشیم بجای لایه فیبر– اسکلرانشیم در زیر اپیدرم جنس Corispermum را از Agriophyllum جدا کرده و دارای ارزش تاکسونومیک در حد جنس می باشد.در سه گونه جنس Agriophyllum بر اساس صفات ریخت شناسی گونهA. latifolium از دو گونه دیگر به دلیل وجود دمبرگ و پهنک دایره ای و یا تخم مرغی پهن جدا شده است. اما گونه A.lateriflorum به دلیل تفاوت در ضخامت مزوفیل نردبانی و لایه فیبر- اسکلرانشیم برگ و نیز فقدان کلرانشیم نردبانی و ضخامت بیشتر فیبر-اسکلرانشیم ساقه از دو گونه دیگر جدا شده است. در سه گونه Corispermum صفات تشریحی (ضخامت کمتر کلرانشیم نردبانی و لایه فیبر-اسکلرانشیم ساقه) همسو با صفات ریخت شناسی گونه C. lehmannianum را از دو گونه دیگر جدا می سازند. تیپ روزنه ای در جداسازی جنس ها و گونه ها مفید نبود. براساس نتایج این تحقیق صفات تشریحی برگ علاوه بر مزیت سازش اکولوژیکی، می تواند ارزش تاکسونومیکی داشته باشد.

بررسی تشریحی برگ و ساقه گونه های جنس Agriophyllum و Corispermum از تیره اسفناج Keywords:

بررسی تشریحی برگ و ساقه گونه های جنس Agriophyllum و Corispermum از تیره اسفناج authors

روح انگیز عباس عظیمی

بخش تحقیقات گیاهشناسی، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، تهران، ایران

فاطمه مجیدی

گروه زیست شناسی گیاهی، مرکز نجف آباد، دانشگاه پیام نور، نجف آباد، ایران

یونس عصری

بخش تحقیقات گیاهشناسی، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، تهران، ایران

مهدی یوسفی

گروه زیست شناسی گیاهی، مرکز نجف آباد، دانشگاه پیام نور، نجف آباد، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اسدی، مصطفی. 138. فلور ایران. تیره اسفناج؛ شماره 38. انتشارات ...
Bercu R., Bavaru E. (2004), Anatomical aspects of Salsola kali ...
Ehleringer J. R., Forseth I. (1980), Solar tracking by plants. ...
Fisher D.D., Schenk H.J., Thorsch J.A., Ferren W.R. (1997), Leaf ...
Grigore M., Toma C. (2007), H isto-anatomicl strategies of C ...
Jacobs S.W L. (2001), Review of leaf anatomy and ultrastructure ...
Keshavarzi M., Zare G. (2006), Anatomical study of Salicornieae Dumort. ...
Polic D., Lukovic J., Zoric L., Boza P., Merkulova L., ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی تشریحی برگ و ساقه گونه های جنس Agriophyllum و Corispermum از تیره اسفناج" توسط روح انگیز عباس عظیمی، بخش تحقیقات گیاهشناسی، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، تهران، ایران؛ فاطمه مجیدی، گروه زیست شناسی گیاهی، مرکز نجف آباد، دانشگاه پیام نور، نجف آباد، ایران؛ یونس عصری، بخش تحقیقات گیاهشناسی، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، تهران، ایران؛ مهدی یوسفی، گروه زیست شناسی گیاهی، مرکز نجف آباد، دانشگاه پیام نور، نجف آباد، ایران نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی علوم زیستی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله صفات تشریحی، تیره اسفناج، Agriophyllum، Corispermum هستند. این مقاله در تاریخ 5 بهمن 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 962 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که با توجه به اینکه برخی از گونه های دو جنس Agriophyllum و Corispermum از تیره اسفناج (Chenopodiaceae) از نظر ریخت شناختی تشابه زیادی را نشان می دهند. لذا در این پژوهش از خصوصیات تشریحی برای جدایی این گونه ها استفاده گردید. به این منظور از نمونه های گیاهی هرباریوم موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور استفاده شد. ویژگی های ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تشریحی برگ و ساقه گونه های جنس Agriophyllum و Corispermum از تیره اسفناج با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.