سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی سالیسیلیک اسید بر برخی ویژگی های مورفولوژیکی گیاه گل راعی در شرایط دورن شیشه ای

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 670

This Paper With 6 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IAUFALABIO02_123

Index date: 24 January 2017

بررسی سالیسیلیک اسید بر برخی ویژگی های مورفولوژیکی گیاه گل راعی در شرایط دورن شیشه ای abstract

به منظور ارزیابی تاثیر سالیسیلیک اسید بر برخی ویژگی های مورفولوژیکی گل راعی در شرایط درون شیشه ای آزمایشی نیز در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان در سال زراعی 93-1392 انجام گرفت. بذرها را بعد از شستشو بر روی محیط کشت MS فاقد هیچگونه تنظیم کننده ی رشد، قرار دادیم و به اتاقک رشد برای تشکیل گیاه کامل انتقال داده شدند. سپس نیز ریز نمونه های رشد یافته پس از گذشت 2 ماه به منظور بررسی تاثیر سالیسیلیک اسید بر برخی ویژگی های مورفولوژیکی، از محیط کشت پایه در شرایط آزمایشگاهی از قسمت های مختلف گیاه بریده شده و به محیط کشت حاوی غلظت های مختلف (صفر، 50، 100، 150، 200 و 400 میکرو مولار) محرک سالیسیلیک اسید انتقال یافتند. نتایج تجزیه داده ها در سطح 1% نشان داد که سالیسیلیک اسید نیز بر روی تمام ویژگی های مورفولوژیکی مورد ارزیابی تاثیر داشته است و بیشترین تاثیر سالیسیلیک بر روی صفت تعداد جوانه است. بیشترین میانگین تعداد برگ، تعداد ریشه و طول ریشه در تیمار شاهد به ترتیب با میانگین های (16/3)، (33/1) و (32/1 سانتی متر) از ریز نمونه برگ بدست آمد. بالاترین تعداد جوانه با میانگین (81/0) در تیمار 100 میکرومولار سالیسیلیک اسید مشاهده شد. زمان بر روی تمام صفات مورد بررسی تاثیر گذار بوده است و ریز نمونه برگ بهترین جدا کشت بود. محرک سالیسیلیک اسید نیز بر روی تمام ویژگی های مورفولوژیکی مورد ارزیابی تاثیر داشته است و بیشترین تاثیر سالیسیلیک بر روی صفت تعداد جوانه است. استفاده از غلظت های بالای سالیسیلیک اسید (150، 200 و 400 میکرومولار) باعث خشک شدن نمونه های کشت بافتی شدند و در غلظت های پایین (شاهد، 50 و 100 میکرومولار) ریز نمونه ها سالم بودند.

بررسی سالیسیلیک اسید بر برخی ویژگی های مورفولوژیکی گیاه گل راعی در شرایط دورن شیشه ای Keywords:

ریزنمونه برگ و ساقه , تنظیم کننده ی رشد , کشت بافت , تعداد جوانه , تعداد برگ

بررسی سالیسیلیک اسید بر برخی ویژگی های مورفولوژیکی گیاه گل راعی در شرایط دورن شیشه ای authors

امیر رجبی

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، ایران

حسین عباسپور

گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، ایران

جعفر مسعودسینکی

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
/5244* 0/0148 0/093* 0/009 0/058** ا0/007 0/02 ...
l. Bayat H., Mardani H., Aroyii v., Salahvarzi Y (2011), ...
Bertoli A., Cirak C. (2011), Teixeira Dsja. Hypericum species as ...
_ Bombardelli E., Morazzoni P. (1995), Hypericum Perforatum Fitoterapia, 66: ...
Cao Sh., Zheng Y., Wang K., Rui H., Tang Sh. ...
Eganathan P., Parida A., Mahalakshm R.i. (2013), Salicylic acid elicitation ...
Kang C., Wang CH. (2003), Salicylic acidchanges activities of H, ...
Luo Z., Wu X., Xie Y., Chen C. (2012), Alleviation ...
Poor Shafiee Anaraki, F. (2000), Production and maintenance of cell ...
Stevinson C., Ernst E. (1999), Hypericumfor depression. An update ofthe ...
Rahmani H., Gheysari A., Taheri R., khodami M., Toghyani M. ...
Zaghlool SAM. (2002), Arab universities journal of Agricultural Sciences, 10: ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی سالیسیلیک اسید بر برخی ویژگی های مورفولوژیکی گیاه گل راعی در شرایط دورن شیشه ای" توسط امیر رجبی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، ایران؛ حسین عباسپور، گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، ایران؛ جعفر مسعودسینکی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، ایران نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی علوم زیستی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ریزنمونه برگ و ساقه، تنظیم کننده ی رشد، کشت بافت، تعداد جوانه، تعداد برگ هستند. این مقاله در تاریخ 5 بهمن 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 670 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که به منظور ارزیابی تاثیر سالیسیلیک اسید بر برخی ویژگی های مورفولوژیکی گل راعی در شرایط درون شیشه ای آزمایشی نیز در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان در سال زراعی 93-1392 انجام گرفت. بذرها را بعد از شستشو بر روی محیط کشت MS فاقد هیچگونه تنظیم کننده ی رشد، ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی سالیسیلیک اسید بر برخی ویژگی های مورفولوژیکی گیاه گل راعی در شرایط دورن شیشه ای با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.