تأثیر غلظت های مختلف تنظیم کننده های رشد بر میزان تغییرات فعالیت های آنزیمی بر جداکشت های میخک قرنفل (Dianthus barbathus) در شرایط کشت بافت

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 453

This Paper With 5 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

IAUFALABIO02_129

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

Abstract:

یکی از مهمترین محصولات گل و گیاهان شاخه بریده، میخک بوقلمون Dianthus barbathus است، که یکی از گونه-های میخک Dianthus Caryophyllus L. می باشد. استفاده از فنون کشت بافت، روش مناسب و مفید برای اصلاح و ارتقای خصوصیات کیفی این گیاه است. از سال ها پیش ضرورت تنظیم کننده های رشد برای رشد مفید گیاه به اثبات رسیده است. برهمین اساس، هدف از این پژوهش، بررسی غلظت های مختلف تنظیم کننده های رشد(هورمون های رشد) بر روند رشد و تغییرات آنزیمی بود. براین اساس در یک طرح کاملا تصادفی با پنج تکرار، پایه استریل گیاه میخک در محیط پایه ی MS بدون هورمون کشت شد، سپس به گروه های شاهد و یازده گروه تیمار تقسیم شدند. گیاهان تحت تیمارهای تنظیم-کننده های رشد شامل محیط MS فاقد هورمون، محیط MS به همراه 1 میلی گرم بر لیتر سیتوکنین، محیطMS به همراه 5/0 میلی گرم بر لیتر اکسین، محیط MS به همراه 05/0 میلی گرم بر لیتر جیبرلین، محیط MS به همراه 1/0 میلی گرم بر لیتر جیبرلین بود. همچنین تیمارها از ترکیب دو هورمون نیز استفاده شد که شامل محیطMS به همراه1 میلی گرم بر لیتر سیتوکنین و 5/0 میلی گرم بر لیتر اکسین، محیط MS به همراه 1 میلی گرم بر لیتر سیتوکنین و 05/0 میلی گرم بر لیتر جیبرلین، محیط MS به همراه mg/L1 سیتوکنین و mg/L1/0 جیبرلین، محیط MS به همراه mg/L5/0 اکسین و mg/L05/0 جیبرلین، محیطMS به همراه mg/L5/0 اکسین و mg/L1/0 جیبرلین بودند. در این تیمارها از ترکیب سه هورمون نیز استفاده شدکه شامل محیطMS به همراهmg/L1 سیتوکنین و mg/L5/0اکسین وmg/L 05/0 جیبرلین، محیط MS به همراهmg/L1 سیتوکنین و mg/L5/0 اکسین وmg/L1/0جیبرلین بود. در تیمارهای مختلف تنظیم کننده های رشد تغییرات مشاهده شده معنی دار (05/0 ≤ p) بود، به طوری که تغییرات مقدار فعالیت آنزیم پراکسیداز در اندام هوایی در تیمار (سیتوکنینmg/L1، اکسینmg/L5/0، جیبرلینmg/L05/0) بیشترین افزایش 36/73% را نسبت به شاهد نشان داد. و تغییرات مقدار فعالیت آنزیم کاتالاز در اندام هوایی در تیمار (سیتوکنینmg/L1، اکسینmg/L5/0، جیبرلینmg/L05/ 0) بیشترین کاهش 24/98% را نسبت به شاهد نشان داد.

Keywords:

Authors

مهدی حیدریان

کارشناس ارشد بیوفیزیک، عضو کمیته پژوهش و برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش

مهدیه حیدریان

گروه زیست شناسی گیاهی، دانشگاه پیام نور، مرکز سمنان، سمنان، ایران

کمال حیدریان

کارشناس و دبیر وزارت آموزش و پرورش

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • -اهیم‌زاده، حسن. (1377). فیزیولوژی گیاهی، مبحث تمایز. انتشارات دانشگاه تهران ...
  • خلیفی، احمد. (1378). گلکاری و پرورش گیاهان زینتی ایران. انتشارات ...
  • کافی، محسن.، قاسمی، مسعود. (1387). گلکاری علمی و عملی. جلد ...
  • مجتهدی و لسانی. (1375). مبانی فیزیولوژی گیاهی. انتشارات دانشگاه تهران. ...
  • منصوری، م. (1383). بررسی اثر کاربرد گوگرد و دو میکروالمنت ...
  • Amita, , J., Archana, K., Kothari, S. L. (2001). Denovo ...
  • Aparna, Pareek., Kothari, S. (2003). Direct Somatic emb eryogenesis and ...
  • Gazaryan, G., Dosseva, V. (1994). Effect of single-point mutation on ...
  • Yeo, A., Yeo, M. (1988). Selection of line with high ...
  • نمایش کامل مراجع