بررسی میزان آفلا توکسین M1 در شیر

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 448

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICCSR01_109

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

Abstract:

مایکوتوکسینهابالقوه ترکیبات سرطانزا میباشند.آفلاتوکسینهای M2,M1متابولیتهای هیدروکسیله آفلاتوکسینهایB2,B1میباشند که از طریق خوردن خوراک دام آلوده به این سموم،وارد شیر میشوند. آفلاتوکسینهابه عنوان متابولیتهای ثانویه توسط قارچهای آسپرژیلوس فلاووس، آسپرژیلوس پارازیتیکوس و آسپرژیلوس نومیوس دردرجه حرارت 24تا35درجه سانتی گراد تولید میشوند..در این بررسی تعداد96نمونه شیر پاستوریزه وغیرپاستوریزه استان مازندران درسه فصل زمستان،بهاروتابستان جمع آوری گردیدوپس از سانتریفوژ چربی روی آن برداشته شدوشیر بدون چربی از نظر وجود آفلاتوکسینM1با روش ELISAرقابتی مورد سنجش قرارگرفت.میزان آلودگی (بیش از l/50ng (در فصلهای زمستان،بهاروتابستان به ترتیب برابر 6/65درصد،4/34درصدو 6/15درصد نمونه ها بود.به طور کلی 5/38درصد نمونه هابیش از حد مجاز کمیته اروپایی ( l/50ng(آلودگی به آفلاتوکسینM1 داشتند.میزان آفلاتوکسین M1درتمام نمونه هابین 4 نانوگرم در لیتر تا 96 نانوگرم در لیتر(میانگین 06/37(متغییر بوده است.بر اساس تحلیل آماری، میزان الودگی به آفلاتوکسین M1 بین کارخانه B,Aمنطقه آمل ومحمود آبادو دامداریهای سنتی و نیمه صنعتی هیچگونه تفاوت معنی داری نداشت.اما میزان آلودگی به آفلاتوکسین M1 درفصل زمستان بیشتر از بهار وتابستان بود. وتفاوت معنی داری بین میانگین آفلاتوکسین M1 در نمونه های شیر پاستوریزهوغیرپاستوریزه با02/0=p در فصول بهار وزمستان وفصول زمستان وتابستان با0=pوجود داشته است.اما با05/0=p تفاوت معنی داری بین فصول بهار وتابستان وجود نداشت.با توجه به عوارض مختلف آفلاتوکسینM1 در انسان از جمله سرطانزایی وتضعیف سیستم ایمنی مخصوصا در کودکان وسالخوردگان لازم است شیر مصرفی از جهت آلودگی به آفلاتوکسینM1 مورد بررسی قرار گیرد واز شیر فاقد آلودگی استفاده شود.

Authors

حسن قادی

دبیر زیست شناسی، آموزش و پرورش شهرستان آمل ،دانش آموخته کارشناسی ارشد میکروبیولوژی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • ابکایی سعید وهمکاران.378 1.مجله پژوهش وسازندگی سال 12.شماره 40.صفحات63 .165-1 ...
  • I2] سندگل حشمت ا.. وهمکاران.1385 .کتابچه هفدهمین کنگره گیاهپزشکی ایران ...
  • Bakirci, I. (6001): A study on the _ of aflatoxin ...
  • Alborzi, S., pourabbas, B., Rashidi, M. and Astaneh, B. (6002): ...
  • نمایش کامل مراجع