سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مطالعه رژیم باد و شناسایی بادهای فرساینده و موثر در تشکیل تپه های ماسه ای

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 671

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

RSTCONF03_089

Index date: 25 January 2017

مطالعه رژیم باد و شناسایی بادهای فرساینده و موثر در تشکیل تپه های ماسه ای abstract

فرسایش بادی یک فرآیند فیزیکی دینامیک که منجر به تخریب خاک شده و زمانی اتفاق میافتد که یک باد قوی بر سطح خاک خشک، لخت و بایر میوزد در تخریب و ایجاد فرسایش بادی، علاوه بر سرعت متوسط باد، فراوانی آن نیز حائز اهمیت است. سوالاتی در قالب یک پرسشنامه از مردم منطقه پرسیده شد. در این پرسشنامه علاوه بر شدت، مدت و جهت بادهای غالب محل سوالاتی درمورد نام محلی، رنگ طوفانها، ارتفاع غبار ناشی از طوفان، تغییر پوشش در طی سالهای گذشته، وجود یا عدم وجود گرد و غبار و غیره نیز از ساکنین پرسیده شد. در بین ایستگاههای اطراف منطقه نزدیکترین ایستگاه بادسنجی، ایستگاه سینوپتیک سبزوار است که با توجه به داشتن شرایط تقریباً یکسان تری نسبت به بقیه ایستگاهها با منطقه از آمار موجود و مشاهدهای در طول دوره شاخص استفاده شد و جهت مطالعه خصوصیات باد منطقه انتخاب گردید. نتایج حاصل ازپرسشنامه های محلی نشان داد که مهمترین باد درمنطقه میوزد باد نیشابوراست. این باد با جهت شرقی – غربی دوام زیادی داشته و با عبور از کالشور و اراضی زراعی اطراف آن گرد و غبار زیادی را با خود حمل مینمایدکه بعد از طی مسافتی با کاهش سرعت آن ذرات محموله را بر اساس قطر آنها در بخش غرب منطقه رسوب داده و تشکیل پهنه و تپههای ماسهای را میدهد و در اکثر اوقات سال وزیدن دارد. باتوجه به بررسی آماری رژیم باد در منطقه مشخص شدکه بادهای شرقی وشمال شرقی با داشتن بیشترین فراوانی و انرژی، بیشترین سهم را در فرسایش بادی منطقه دارا میباشند. بادهای با سرعت بیش از 7متر بر ثانیه در همه جهات، بادهای با سرعت بیش از 10 متر بر ثانیه در همه جهات به جز جهات شمال غرب و شمال شرق و بادهایی با سرعت بیش از 16 متر تنها در یک ماه از سال ( ماه ژولای ) از سمت شمال می وزد.

مطالعه رژیم باد و شناسایی بادهای فرساینده و موثر در تشکیل تپه های ماسه ای Keywords:

باد , تپه های ماسه ای , فرسایش بادی , پرسشنامه

مطالعه رژیم باد و شناسایی بادهای فرساینده و موثر در تشکیل تپه های ماسه ای authors

حمید علیپور

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بجنورد، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، بجنورد

علی اصغری

عضو گروه کشاورزی دانشگاه پیام نور واحد زاهدان

سعید شجاعی

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زاهدان، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، زاهدان

سیده نگار هاشمی نسب

کارشناسی ارشد بیابانزدایی، ، دانشگاه اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
احمدی، ح.1378. ژئومرفولوژی کاربردی (جلد دوم) بیابان- فرسایش بادی. انتشارات ...
احمدی، ح.، اختصاصی.، .ر. 1377. بررسی اثر مالچ سنگ ریزه ...
احمدی، ح.، فیض نیا، س. 1377. سازندهای کواترنر، انتشارات دانشگاه ...
اختصاصی، م.ر .1375. منشاءیابی تپه‌های ماسه‌ای در حوزه دشت یزد ...
صدیقی، م، پورکرمانی، م. 1369. اشکال ناهمواری در مناطق خشک، ...
معماریان خلیل آباد، ه. 383. منشایابی رخساره های فرسایش بادی ...
Rajabi, M.R. and R. Modarres, (2008). Extreme value frequency analysis ...
Wind erosion prediction system, Retrieved October 4, 2010, from http ...
Zobeck, T.M. Van Pelt, R.S. 2005. EROSION WIND -Induced. Encyclopedia ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مطالعه رژیم باد و شناسایی بادهای فرساینده و موثر در تشکیل تپه های ماسه ای" توسط حمید علیپور، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بجنورد، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، بجنورد؛ علی اصغری، عضو گروه کشاورزی دانشگاه پیام نور واحد زاهدان؛ سعید شجاعی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زاهدان، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، زاهدان؛ سیده نگار هاشمی نسب، کارشناسی ارشد بیابانزدایی، ، دانشگاه اصفهان نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی سومین کنفرانس بین المللی پژوهش در مهندسی، علوم و تکنولوژی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله باد، تپه های ماسه ای، فرسایش بادی، پرسشنامه هستند. این مقاله در تاریخ 6 بهمن 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 671 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که فرسایش بادی یک فرآیند فیزیکی دینامیک که منجر به تخریب خاک شده و زمانی اتفاق میافتد که یک باد قوی بر سطح خاک خشک، لخت و بایر میوزد در تخریب و ایجاد فرسایش بادی، علاوه بر سرعت متوسط باد، فراوانی آن نیز حائز اهمیت است. سوالاتی در قالب یک پرسشنامه از مردم منطقه پرسیده شد. در این پرسشنامه علاوه بر ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مطالعه رژیم باد و شناسایی بادهای فرساینده و موثر در تشکیل تپه های ماسه ای با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.