بررسی مهمترین عوامل موثر در بهبود عملکرد سیستم BRTشهر تهران از نظر استفاده کنندگان بوسیله مدل سازی به روش سیستم دینامیک (مطالعه موردی خط یک)

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 487

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

TTC15_030

تاریخ نمایه سازی: 6 بهمن 1395

Abstract:

روند رشد شتابان کلان شهرها در جهان، توأم با افزایش جمعیت در این شهرها، افزایش سریع وسایل حملونقل موتوری به ویژه اتومبیل و استفاده زیاد ازآن درشهرهای کشور و مشخصاً در کلانشهر تهران همراه با رشد جمعیتو گسترش بیرویه آن و مشکلات عدیده سیستم حملونقل عمومی باعث بروز مشکلاتی نظیر آلودگیهای شدید زیست محیطی، تراکمهای ترافیکی زیاد و خستهکننده، اتلاف زیاد وقت شهروندان، مصرف بیشازحد انرژی و ...شدهاست. بدین ترتیب، زندگی در این محیطها دشوار شده و از نظر رفاه و آسایش دچار تنزل گشته است. سامانه حملونقلBRT سیستم سریع اتوبوسی است، که در کنار توسعه سامانه مترو در قالب سیاست توسعه حملونقل همگانی در کلانشهر تهران برای تسهیل حملونقل عمومی و مقابله با مشکلات مذکور به وسیله شهرداری در پیش گرفته شده است. پژوهش حاضر ضمن تعیین عوامل مختلف موثر در عملکرد سیستمBRT با توجه به سیستم BRT شهر تهران مدلی ارائه داده که این مدل بوسیله جدیدترین روش یعنی نگاه سیستمی و پویا به مسائل برنامه ریزی شهری و با استفاده از نرم افزار VENSIM ایجاد شده است. باید توجه داشت که ساخت و اعتبارسنجی هرمدلی احتیاج به داده دارد، با توجه به هدف این مقاله که بررسی نظر کاربران این سیستم بوده است، پارامترهای مورد نیاز این مدل از پرسشنامه هایی که به کاربران این سامانه داده شده بود خارج شد. در ادامه بعد از اعتبار- سنجی مدل و تایید آن سه سناریو برای افزایش این عملکرد ارائه شده و بعد از مقایسه خروجیهای این سه سناریو مشخص شد که افزایش عرضه به تنهایی نمی تواند بر بهبود عملکرد سیستم اثرات مناسبی گذاشته و در جهت بهبود عملکرد سیستمBRT از نظر کاربران ، افزایش تسهیلاتITS در کنار افزایش عرضه تاثیرات بسزایی در بهبود عملکرد سیستم BRT خواهد داشت.

Authors

مجید فروتن

دانشجوی کارشناسی ارشد ، دانشکده عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد نوشهر

مسیح احمدی

کارشناس ارشد برنامه ریزی حملونقل،دانشکده عمران دانشگاه علم و صنعت ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • پوراحمد، ا، ارزیابی وتحلیل کارایی سامانه حمل ونقل BRT ورضایت‌عمومی‌ازآن ...
  • فرتوک زاده، ح. ر. (1390) "مدل‌سازی پویایی ترافیک کلانشهرها به ... [مقاله ژورنالی]
  • Abedin Dorkush S., 2004, Introduction to Urban Economy, University Publication ...
  • Asia Urbs, 2008, Urban Management, Training on Urban Sustainability Management ...
  • Aswanth Yedavalli S., 2008, Decision Support System for Bus Rapid ...
  • Hartmut H. Topp, 2005, The South American Bus Rapid Transit ...
  • Cain, A. Darido, G., 2009, An Overview of Bus Rapid ...
  • Federal Transit Admi nistration, 2009, Characteristics of Bus Rapid Tansifor ...
  • نمایش کامل مراجع