سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

آسیب پذیری و مقاوم سازی شریان های حیاتی در زلزله

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,176

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

INRC03_117

Index date: 24 July 2008

آسیب پذیری و مقاوم سازی شریان های حیاتی در زلزله abstract

در این مقاله تأثیر خطرات لرزه ای بر روی شریان های حیاتی به ویژه تأسیسات آبرسانی به همراه عملکرد آنها در زلزله های مهم گذشته بررسی می‌شوند. سپس مقاوم سازی لرزه ای شریان های حیاتی از دیدگاه های مختلف مورد مطالعه قرار می گیرد. برای این منظور نخست خطرات لرزه ای موثر بر شریان های حیاتی بررسی شده و عملکرد و آسیب های وارده بر آنها در زلزله های گذشته تشریح و خسارت های مختلف رده بندی می‌گردد. شریان های حیاتی مانند شبکه آبرسانی، شبکه برق رسانی، شبکه مخابراتی، سیستم گازرسانی و شبکه راه‌های درون شهری و برون شهری از سازه های زیر بنایی برای زندگی شهری می باشند. تفاوت های شریان های حیاتی یا سازه های بنیادی با ساختمان از دیدگاه مهندسی زلزله تشریح شده اتس. تعداد ساختمان ها بسیار زیاد بوده تعداد بهره بردار هر یک کم می باشد. تعداد ساختمان های بنیادی کم تعداد بهره برداران بسیار زیاد می باشد. سازه های ساختمانی به طور عمده در تملک اشخاص (حقیقی) هستند. در حالی که سازه های بنیادی به طور عمده متعلق به دولت (اشخاص حقوقی) می باشد. ساختمان ها سازه هایی منفرد بوده و خرابی آنها در هنگام زلزله مشکل عمده ای در خدمات عمومی ایجاد نمی کند. در حالیکه آسیب در سازه های بنیادی حتی در یک نقطه، باعث اختلال در خدمات عمومی می گردد. مثلا خرابی در یک نقطه از شبکه راه و یا راه آهن یا نظایر آن باعث قطع جریان در شبکه مربوطه می گردد. شبکه آبرسانی و تأسیسات وابسته به آن از مهمترین شریان های حیاتی در کشور ما است. لزوم بهره برداری از شبکه آبرسانی شهری پس از وقوع زلزله در کاهش سایر خسارات، شروع زندگی و برگشت به حالت قبل از زلزله ضروری است. لذا توجه بیشتر به مقاوم سازی و طراحی ضد لرزه ای اینگونه تأسیسات را می طلبد.

آسیب پذیری و مقاوم سازی شریان های حیاتی در زلزله Keywords:

آسیب پذیری و مقاوم سازی شریان های حیاتی در زلزله authors

رضا راستی

استادیار دانشگاه صنعت آب و برق، دکترا در مهندسی زلزله

فرشاد وزین رام

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعت آب و برق، دکترا در مهندسی عمران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Niigata Earthquake Investigation Committee of JSCE, "Report on damage investigation ...
IIEES (International Institute of Earthquake Engineering and Seismology of Iran), ...
Water Technical Research Center: Report on earthquake damage estimation in ...
Hamada M. and ORourker T.D., 44Case studies of liquefaction and ...
Earthquake laboratory, Civil & Architecture department, Kobe University, _ study ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "آسیب پذیری و مقاوم سازی شریان های حیاتی در زلزله" توسط رضا راستی، استادیار دانشگاه صنعت آب و برق، دکترا در مهندسی زلزله؛ فرشاد وزین رام، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعت آب و برق، دکترا در مهندسی عمران نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی سومین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی مقاوم سازی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شریان های حیاتی، سازه های بنیادی، آسیب، شبکه آبرسانی، خطوط لوله هستند. این مقاله در تاریخ 3 مرداد 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4176 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در این مقاله تأثیر خطرات لرزه ای بر روی شریان های حیاتی به ویژه تأسیسات آبرسانی به همراه عملکرد آنها در زلزله های مهم گذشته بررسی می‌شوند. سپس مقاوم سازی لرزه ای شریان های حیاتی از دیدگاه های مختلف مورد مطالعه قرار می گیرد. برای این منظور نخست خطرات لرزه ای موثر بر شریان های حیاتی بررسی شده و عملکرد ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی زلزله و شبکه آب و فاضلاب طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله آسیب پذیری و مقاوم سازی شریان های حیاتی در زلزله با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.