سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی قابلیت کاربرد توزیع های آماری در پایش و پیش بینی بارش حوضه های آبریز کشور

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 931

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

WRM06_257

Index date: 25 January 2017

ارزیابی قابلیت کاربرد توزیع های آماری در پایش و پیش بینی بارش حوضه های آبریز کشور abstract

پیش بینی وضعیت خشکسالی بر اساس تلفیق نتایج شاخص (SPI) و مدل زنجیره مارکف، از جمله روش های متداول در این خصوص محسوب می گردد. در این تحقیق با استفاده از داده های بارش ماهانه 45 ساله، مقادیر SPI محاسبه و وضعیت خشکسالی در هر ماه تعیین گردید. سپس با استفاده از روش زنجیره مارکف احتمال وقوع در سال آبی 93-1392 با استفاده از وضعیت سال 92-1391 در حوضه های 30 گانه کشور محاسبه گردید. مقایسه نتایج پیشبینی با وضعیت واقعی در سال 1393-92، نشان داد روش زنجیره مارکف در مقیاس سالانه، تنها قادر به پیش بینی صحیح وضعیت خشکسالی در 40 % از حالات بوده است. بالطبع یکی از دلایل عدم انطباق، پذیرش توزیع احتمالاتی گاما بعنوان توزیع منتخب می باشد، که این عدم انطباق برای بارش ماهانه به مراتب بیشتر از سالانه است. البته لازم به ذکر است که بررسی های دقیق تر نشان می دهد که توزیع گاما در نوار ساحلی کشور و همچنین در ماه های مرطوب نتایج بهتری ارائه کرده است. در ادامه در این تحقیق، قابلیت کاربرد 62 تابع توزیع احتمالاتی در پیش بینی مقادیر بارش ماهانه و سالانه بررسی گردید و در ادامه ضمن بررسی کارایی توزیع گاما، بهترین توزیع در هر حالت معرفی گردید. نتایج نشان دهنده برتری قابل توجه تابع توزیع احتمال Wakeby در پیش بینی مقادیر بارش ماهانه در حوضه ها می باشد. بطوریکه این توزیع در حالت بهینه برای 6ماه از سال و 17 حوضه آبریز توزیع برتر بوده در حالیکه توزیع گاما فقط در سه حوضه و برای یکماه بعنوان توزیع برتر شناخته شده است. در مقیاس سالانه نیز توزیع wakeby برای 30 % حوضه ها بهترین توزیع بوده است. بر این اساس پیشنهاد می گردد اثر استفاده از این توزیع احتمالی در بهبود احتمالی پیش بینی خشکسالی مطالعه و در صورت کارایی، توزیع wakeby جایگزین تابع گاما در محاسبه شاخص SPI، خصوصا در مقیاس ماهانه، برای حوضه های 30 گانه کشور گردد.

ارزیابی قابلیت کاربرد توزیع های آماری در پایش و پیش بینی بارش حوضه های آبریز کشور Keywords:

ارزیابی قابلیت کاربرد توزیع های آماری در پایش و پیش بینی بارش حوضه های آبریز کشور authors

حسین الیاسی

کارشناس ارشد گروه آبهای سطحی دفتر مطالعات پایه شرکت مدیریت منابع آب ایران

حسین خلیلی شایان

کارشناس گروه آبهای سطحی دفتر مطالعات پایه شرکت مدیریت منابع آب ایران

مریم جمال

کارشناس گروه آبهای سطحی دفتر مطالعات پایه شرکت مدیریت منابع آب ایران

رجبعلی فتوحی

رییس گروه آبهای سطحی دفتر مطالعات پایه شرکت مدیریت منابع آب ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
_ ح و ام‌د، م. (1389. "بررسی احتمال وقوع خشکسالی ... [مقاله کنفرانسی]
مساعدی، ا. و قبائی سوق، م. (1390. " تصحیح شاخص ...
Keyantash J., and Dracup J.A. (2002). "The Quantification of Drought ...
McKee T.B., Doesken N.J., and Kleist J. (1993). "The Relationship ...
Wu H., and Hayes M.J. (2001). _ evaluation of the ...
Lloyd-Hughes B., Saunders M.A (2002). _ drought climatology for Europe. ...
Sonmez F.K., Komuscu A.U. Erkan A., and Turgu E., (2005). ...
Vicek O., and Huth R. (2009). _ daily precipitation Ga ...
Blain, G.C. (2011). "Standardized precipitation index based on Pearson type ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی قابلیت کاربرد توزیع های آماری در پایش و پیش بینی بارش حوضه های آبریز کشور" توسط حسین الیاسی، کارشناس ارشد گروه آبهای سطحی دفتر مطالعات پایه شرکت مدیریت منابع آب ایران؛ حسین خلیلی شایان، کارشناس گروه آبهای سطحی دفتر مطالعات پایه شرکت مدیریت منابع آب ایران؛ مریم جمال، کارشناس گروه آبهای سطحی دفتر مطالعات پایه شرکت مدیریت منابع آب ایران؛ رجبعلی فتوحی، رییس گروه آبهای سطحی دفتر مطالعات پایه شرکت مدیریت منابع آب ایران نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی ششمین کنفرانس ملی مدیریت منابع آب ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله خشکسالی، زنجیره مارکف، پیش بینی، بارندگی، SPI، توزیع احتمال هستند. این مقاله در تاریخ 6 بهمن 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 931 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که پیش بینی وضعیت خشکسالی بر اساس تلفیق نتایج شاخص (SPI) و مدل زنجیره مارکف، از جمله روش های متداول در این خصوص محسوب می گردد. در این تحقیق با استفاده از داده های بارش ماهانه 45 ساله، مقادیر SPI محاسبه و وضعیت خشکسالی در هر ماه تعیین گردید. سپس با استفاده از روش زنجیره مارکف احتمال وقوع در سال آبی ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی خشکسالی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی قابلیت کاربرد توزیع های آماری در پایش و پیش بینی بارش حوضه های آبریز کشور با 16 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.