سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی حکمت و هنر اسلامی در مدرسه خان شیراز

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 887

This Paper With 19 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

AUUM02_068

Index date: 24 February 2017

بررسی حکمت و هنر اسلامی در مدرسه خان شیراز abstract

در دوره صفوی مذهب شیعه در کشور رسمی می شود. با روی کار آمدن این مذهب شاهد گسترش تفکر تشیع در ابعاد مختلف جامعه هستیم. در حیطه معماری و ابنیه مذهبی، مدرسه را می توان بنیانی برای آموزش متعالی تر و پاسخی به نیازهای جامعه مسلمانان عنوان کرد. در این میان مدرسه خان شیراز مدرسه ای شاخص در دوره صفوی است که با اعتقادات شیعی و برای دانشمند بزرگ شیعه، ملاصدرا ساخته شده است. در مورد ساخت این مدرسه باید گفت این بنا نشان از خصوصیات خلقی و ابتکارات علمی معمار دارد که با ذوق خود چنان علم را با هنر عجین کرده که در عین اینکه ساختمان کارکرد خود را دارد، باورها و اعتقادات خود را نیز نشان می دهد. این پژوهش با استفاده از روش تحلیلی نظریات و انجام تحقیقات کتابخانه ای، حکمت نهفته در این اثر معماری را شرح داده است. بنایی که به گواه اکثر کارشناسان کامل ترین و ممتازترین مدرسه جهان اسلام است که نشات گرفته از جوهره اندیشه ناب اسلامی معمار آن است. معمار با شناخت از شخصیت ملاصدرا به عنوان فیلسوف شیعه، اقدام به ساخت این مدرسه کرده است، چون فلسفه و حکمت ساخت این مدرسه با شخصیت ملاصدرا به عنوان فیلسوف بزرگ شیعه پیوند خورده است. با بررسی های انجام شده در این مقاله این نتیجه حاصل می شود که معماران ایرانی از روش های گوناگون در انتقال پیام های خود استفاده می کردند مانند کاربرد ریاضی و هندسه و نقش اعداد در تناسبات اجزای بنا یا استفاده نمادین از اعداد در اندام های بنا مانند آنچه که در مدرسه خان به کار رفته است.

بررسی حکمت و هنر اسلامی در مدرسه خان شیراز Keywords:

مذهب شیعه/اعداد مقدس/معماری اسلامی/حکمت هنر/ زیبایی

بررسی حکمت و هنر اسلامی در مدرسه خان شیراز authors

علیرضا قاراخانی

عضو هیئت علمی گروه معماری، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران،

آرمین ابراهیم زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران،

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
معماریان، غلامحسین، 4 38 ل، سیری در مبانی نظری معماری، ...
گروتر، یورگ کورت، 1375، زیبایی شناسی در معماری، ترجمه دکتر ...
پیرنیا، محمد کریم، 1386، سبک شناسی معماری ایرانی، تدوین غلامحسین ...
اردلان، نادر و بختیاری، لاله، 1380، حس وحدت، سنت عرفانی ...
استیرلن، هانری، 377 1، اصفهان تصویر بهشت، نشر فروزان روز، ...
بورکهارت، تیتوس، 1376، مدخلی بر اصول و روش هنر دینی، ...
نورآقایی، آرش، 8T7 3 1، عدد . نماد .استوره، نشر ...
نقره کار، عبدالحمید _ _، مبانی نظری معماری، انتشارات دانشگاه ...
گروه تحقیقات علمی، 6 37 1، مبانی فراماسونری، ترجمه جعفر ...
جی . سی، کوپر، 9 37 1، فرهنگ مصور نمادهای ...
افسر، کرامت الله _ 3 5 3 1، بافت قدیم ...
1. شریف محلاتی، موید، 337 1، هفت در قلمرو فرهنگ ...
1.سیفی، علی اصغر، 7 7 3ل، مدرسه خان، مدرس ملاصدرا ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی حکمت و هنر اسلامی در مدرسه خان شیراز" توسط علیرضا قاراخانی، عضو هیئت علمی گروه معماری، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران،؛ آرمین ابراهیم زاده، دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران، نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس سالانه پژوهش های معماری، شهرسازی و مدیریت شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مذهب شیعه/اعداد مقدس/معماری اسلامی/حکمت هنر/ زیبایی هستند. این مقاله در تاریخ 6 اسفند 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 887 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در دوره صفوی مذهب شیعه در کشور رسمی می شود. با روی کار آمدن این مذهب شاهد گسترش تفکر تشیع در ابعاد مختلف جامعه هستیم. در حیطه معماری و ابنیه مذهبی، مدرسه را می توان بنیانی برای آموزش متعالی تر و پاسخی به نیازهای جامعه مسلمانان عنوان کرد. در این میان مدرسه خان شیراز مدرسه ای شاخص در دوره صفوی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی حکمت و هنر اسلامی در مدرسه خان شیراز با 19 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.