سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی ریشه های فکری فردوسی در شاهنامه و تجلی آن در معماری

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,181

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

AUUM02_198

Index date: 24 February 2017

بررسی ریشه های فکری فردوسی در شاهنامه و تجلی آن در معماری abstract

شکل گیری فضاهای معماری، از عوامل گوناگون و متعددی تأثیر می پذیرفته است که اقلیم، جغرافیا، الگوهای خاص رفتاری، شرایط و خصوصیات اجتماعی و فرهنگ جامعه از آنها به شمار میآید. در یک طبقهبندی کلی، منابع معماری ایرانی را می توان به دو گروه تقسیم کرد: نخست، بناها و آثار بجای مانده، دوم، متون ادبی، تاریخی و سفرنامه ها؛ شمار آثار و بناهای برجای مانده، به ویژه آثار متعلق به دوران پیش از اسلام چنان اندک است که با بررسی آنها به تنهایی نمی توان به بسیاری از خصوصیات معماری و شهرسازی آن دوران دست یافت. همچنین اطلاعات معماری مکتوب موجود در آثار ادبی کهن پیش از اسلام نیز محدود و اندک است. در این میان، شاهنامه فردوسی یکی از آثار ادبی گرانبهایی است که براساس کتب و متن های موجود در قرن چهارم هجری درباره ی تاریخ و فرهنگ دوران پیش از اسلام، استوار شده است. این اثر، یک گنجینه و شاهکارملی به شمار می رود که اطلاعات بسیار ارزشمندی دربارهی تاریخ و فرهنگ ایران در دوران پیش از اسلام در آن نهفته است. در این پژوهش از طریق مطالعات اسنادی و کتابخانه ای و به روش توصیفی- تحلیلی، ابتدا کاوشی در میان اشعار و متون فردوسی در شاهنامه صورت می گیرد. سپس، یک خوانش معماری از لابه لای متون فردوسی و براساس آثار معماری آن دوره صورت می گیرد. در نهایت نتایج پژوهش نشان می دهد که بسیاری از واژه های معماری در شاهنامه اشاره شده است. همچنین فردوسی علاوه بر تعریف این فضاها، خصوصیات و نحوهی استفاه از آنها را نیز شرح می دهد.

بررسی ریشه های فکری فردوسی در شاهنامه و تجلی آن در معماری Keywords:

بررسی ریشه های فکری فردوسی در شاهنامه و تجلی آن در معماری authors

امیرافشین رییسی نژاد

کارشناسی ارشد معماری، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن

سیده مهسا کامی شیرازی

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
سادات‌نیا، س. لزوم بازبینی فردوسی و شاهنامه از منظر معماری ...
الماسی، ب. حماسه، داستان و شاهنامه، نشریه همشهری، دی 83 ...
فلامکی، م. ریشه‌ها و گرایش‌های نظری معماری، نشر فضا، 1390 ...
فلامکی، م. شکل‌گیری معماری در تجارب ایران و غرب، نشر ...
فرزین، ا. باغ بر بنیاد شاهنامه فردوسی، مجله منظر، شماره ...
سلطان‌زاده، ح. معماری و شهرسازی ایران به روایت شاهنامه فردوسی، ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی ریشه های فکری فردوسی در شاهنامه و تجلی آن در معماری" توسط امیرافشین رییسی نژاد، کارشناسی ارشد معماری، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن؛ سیده مهسا کامی شیرازی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، تهران، ایران نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس سالانه پژوهش های معماری، شهرسازی و مدیریت شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله فردوسی، شاهنامه، فرهنگ، معماری هستند. این مقاله در تاریخ 6 اسفند 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2181 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که شکل گیری فضاهای معماری، از عوامل گوناگون و متعددی تأثیر می پذیرفته است که اقلیم، جغرافیا، الگوهای خاص رفتاری، شرایط و خصوصیات اجتماعی و فرهنگ جامعه از آنها به شمار میآید. در یک طبقهبندی کلی، منابع معماری ایرانی را می توان به دو گروه تقسیم کرد: نخست، بناها و آثار بجای مانده، دوم، متون ادبی، تاریخی و سفرنامه ها؛ شمار ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی ریشه های فکری فردوسی در شاهنامه و تجلی آن در معماری با 15 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.