سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

نورپردازی روح معماری سنتی ایران

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 643

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

AUUM02_252

Index date: 24 February 2017

نورپردازی روح معماری سنتی ایران abstract

زیبائی که به چشم می آید از پرتو نور و روشنائی است و گرنه در تاریکی ،زیبائی مفهومی ندارد. زیبائی حقیقتی با نور معرفت درک می گردد و زیبائی ظاهری با عزیزترین حس ما که بینائی است دیده می شود. نور و روشنایی چه ظاهری و چه عرفانی باعث می شود که زیبائی به چشم آید و رنگ و سایر زیبائی های شیء جلوه کند. بنابراین بحث نور و پرداختن به آن می تواند در مباحث زیبائی شناسی و هنر جایگاه ویژه ای داشته باشد. از جمله علوم و هنرهایی که می توان به نقش نور در آن اشاره داشت ، هنر معماری است که بحث مفصلی را در زمینه روند بهره گیری از نور طبیعی به خود اختصاص می دهد. ابزار و وسایل روشنایی نیز به عنوان عواملی که تأمین کننده ی نور مصنوعی هستند ،مطرح می باشند. در هنر معماری نور یکی از اجزایی است که کنار عناصر و مفاهیم دیگر از قبیل ساختار ،نظم فضایی، مصالح، رنگ و … مطرح می شود و در طراحی به عنوان یک عنصر مجزا باید نقش خود را ایفا کند. یکی از مهمترین مشخصه های نور طبیعی، توالی و دگرگونی آن در طول روز است که باعث حرکت و تغییر حالت در ساعات مختلف می شود. در تاریخ نقاشی توجه به نور در دوره امپرسیونیست ها دیده می شود. هنگامی که نقاشان آتلیه های خود را ترک می کردند و در زیر نور خورشید با نور طبیعی مشغول نقاشی شدند. از مشخصات این سبک توجه به رنگ و نور در ساعات مختلف روز و انعکاس رنگ های اشیاء مختلف در یکدیگر و تأثیر رنگ های پیرامونی و به کار بردن رنگ های خاص و ناب می شد. این مقاله به بررسی نقش نور در معماری و معماری داخلی به عنوان یک جزء سازنده و مفهوم بخش می پردازد و در خاتمه امید بر این دارد که در آینده در ساختمان ها همانند نیاکانمان شاهد به کارگیری نور طبیعی به صورت یک عنصر کاملاً اثر بخش باشیم.

نورپردازی روح معماری سنتی ایران Keywords:

نورپردازی روح معماری سنتی ایران authors

محمد حسین عابدی

دانشجوی دکترای معماری ، دانشکده معماری و هنر ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران ، ایران

علی کوشکی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزاد شهر، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
سایت یزد شناسی http :/www.portal-yz _ ir/c/p ortal/layo ut?p_1_id=PUB , ...
سازمان انرژی های نو ایران http : //www. npc-rt.ir/article-fa _ ...
قبادیان، و . مبانی و مفاهیم در معماری غرب، انتشارات ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "نورپردازی روح معماری سنتی ایران" توسط محمد حسین عابدی، دانشجوی دکترای معماری ، دانشکده معماری و هنر ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران ، ایران؛ علی کوشکی، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزاد شهر، ایران نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس سالانه پژوهش های معماری، شهرسازی و مدیریت شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله زیبایی ، معماری ، نور،سنتی هستند. این مقاله در تاریخ 6 اسفند 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 643 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که زیبائی که به چشم می آید از پرتو نور و روشنائی است و گرنه در تاریکی ،زیبائی مفهومی ندارد. زیبائی حقیقتی با نور معرفت درک می گردد و زیبائی ظاهری با عزیزترین حس ما که بینائی است دیده می شود. نور و روشنایی چه ظاهری و چه عرفانی باعث می شود که زیبائی به چشم آید و رنگ و سایر ... . برای دانلود فایل کامل مقاله نورپردازی روح معماری سنتی ایران با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.