بررسی پیاده سازی بودجه ریزی عملیاتی در دستگاه های دولتی استان زنجان و ارائه راهکارهای لازم
Publish place: The International Congress of Society Empowerment in the Field of Management , Economics ,Entrepreneurship and Cultural Engineering
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 552
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SPCONF01_118
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395
Abstract:
روش تهیه بودجه سنواتی دولت در ایران، ناقص بوده و نیاز به اصلاحات دارد. ساختار بودجه آن به گونه ای بود که به راحتی هزینه ساز بود، منابع واقعی را از منابع غیر واقعی و تورمی تفکیک نمی کرد. در شیوه بودجه ریزی رایج در دستگاه های دولتی ایران؛ فعلاً حفظ سقف هزینه ها مطرح است؛ یعنی اینکه؛ هر دستگاه بودجه سال جاری خود را معیار قرار می دهد و سپس؛ بدون انجام هر گونه ارزیابی عملکرد و بدون محاسبه اینکه هزینه واقعی هر واحد از تولید کالا یا خدمات آن عملاً چقدر تمام می شود؛ با در نظر گرفتن تورم در کشور و سایر متغیرهای احتمالی در هزینه ها؛ درصدی را به درآمدها و هزینه های سال جاری اضافه می کنند و به عنوان پیش بینی بودجه سال آینده خود به دولت ارائه می دهد. هرگز به این امر توجه نمی شود که باید واحد کار دستگاه تعریف شود و بر حسب آن؛ عملکرد دستگاه به عدد و رقم تبدیل گردد و هزینه های واقعی ناشی از هر واحد کار آن دستگاه مورد محاسبه قرار گیرد. چند سالی است که بودجه در ایران از نظام برنامه ای تبعیت می کند. البته تنظیم بودجه به روش برنامه ای نمی تواند غایت نظام بوجه ریزی باشد؛ بلکه تنها شروع فرآیند برای سیستم بدجه بندی عملیاتی محسوب می شود. بعبارت دیگر؛ تهیه بودجه برنامه ای مقدمه بودجه عملیاتی خواهد بود. همچنین؛ در مقام مقایسه بودجه عملیاتی با بودجه برنامه ای نیز می توان بیان داشت که بودجه برنامه ای فقط راهنمایی مدیران سازمان های دولتی در اداره عمومی و اخذ تصمیم؛ مفید واقع می شود؛ در حالیکه؛ بودجه عملیاتی؛ عملکرد کلیه واحدهای سازمانی و کارکنان موسسات و ادارات دولتی را نیز کنترل می کند. مقاله حاضر به بررسی پیاده سازی بدجه ریزی عملیاتی در دستگاه های دولتی استان زنجان پرداخته است. در این راستا فرضیه های تحقیق مطرح و به منظور تأید یا رد فرضیات، پس از تعیین حجم نمونه، اطلاعات به صورت پیمایشی بوسیله پرسشنامه جمع آوری گردید و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات بدست آمده از نرم افزارهای SPSS و Excel و آزمون های آماری فریدمن؛ من - ویتنی؛ دو جمله ای استفاده شد. قلمرو تحقیق حاضر تمام دستگاه های دولتی زنجان بوده و نوع تحقیق از نظر استفاده کاربردی و از نظر هدف توصیفی است که به شیوه همبستگی انجام گرفته است. اهداف تحقیق توصیف رابطه ی میان پاسخگویی؛ آموزش نیروهای انسانی؛ کیفیت پروژه های عمرانی؛ تغییر روش های حسابداری و کنترل هزینه ها و بودجه ریزی عملیاتی می باشد.
Keywords:
بودجه ریزی عملیاتی , پاسخگویی , آموزش نیروهای انسانی , کیفیت پروژه های عمرانی , تغییر روش های حسابداری و کنترل هزینه ها
Authors
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :