سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اصول ایمنی و کاهش حوادث کارگری در داربست بندی و کار در ارتفاع

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,813

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

DCONF01_121

Index date: 24 February 2017

اصول ایمنی و کاهش حوادث کارگری در داربست بندی و کار در ارتفاع abstract

افزایش جمعیت ، توسعه شهرنشینی و مهاجرت به شهرها باعث رشد روزافزون صنعت ساختمان سازی شده است. باتوجه به ناکارآمدی ساخت و سازهای سنتی ساختمان سازی های مدرن و پیشرفته را طلب می نماید. حضور برج های عظیم تجاری در کلان شهرها نمایانگر قدرت اقتصادی آن ها می باشد [1]. این صنعت یکی از خطرناکترین صنایع جهان شناخته شده است. درایران 9-12 درصد از نیروی کار کشور دراین صنعت مشغول به کار می باشند. در کشور آمریکا هر روز 3 الی 4 مورد مرگ ناشی از حوادث صنعت ساختمانی روی می دهد گزارشات حاکی از آن است که در دهه 1380 شمسی، تعداد کشته شدگان حوادث کار در ایران سه برابر شده و در حدود 50 درصد از این افراد در کارگاه های عمرانی مشغول به کار بوده اند همچنین بیماری های ناشی از کار بیش از هر صنعت دیگری، کارکنان پروژه های ساخت و ساز را تهدید می کند. البته روند نرخ ایجاد حوادث در دنیا کمتر از ایران بوده که مهمترین دلیل روند کاهش حوادث، ارج نهادن به ایمنی، بهداشت و محیط زیست و سرمایه گذاری در این مقوله است. ( کتاب ) [2] . نرخ حوادث که منجر به از کار افتادگی نیز می شود در این صنعت بالا است. از دیدگاه ایمنی و سلامت عوامل و شرایط زیادی وجود دارد که می تواند حادثه ساز باشد. کار در ارتفاع و استفاده از داربست ها در عملیات ساختمانی از موارد گریز ناپذیر هر ساخت و ساز است. داربست از جمله وسایل موقتی جهت دسترسی ابزار، مصالح و کارگران جهت ساختمان سازی بوده که در ارتفاع مشغول به کار می باشند. کارگری که در ارتفاع بیش از 2/5 متر مشغول به کار است باید به حفاظ ها و وسایل حفاظت فردی مناسب دسترسی داشته تا از خطر احتمالی سقوط در امان باشد. [3] استفاده از داربست ها نیز در اجرای هر گونه عملیات ساختاری از قبیل : تعمیرات، نماسازی، تخریب، تمیزکاری و رنگ آمیزی در ارتفاع مورد استفاده قرار می گیرد. هرچند داربست ها به ساختمان بسته و مهار می شوند. اما نباید به آن ها اعتماد کرد. در میان عوامل مختلف ایجاد حادثه همچون : فرو ریختن سازه، برق گرفتگی، برخورد با اشیاء، برخورد با وسایل و ماشین آلات، انفجار، آتش سوزی، سقوط درصد بالاتری را به خود اختصاص داده، به گونه ای که 52/5 درصد این حوادث را سقوط از ارتفاع تشکیل می دهد. [4]. هدف از انجام این پژوهش بررسی مسائل ایمنی در انجام کار در ارتفاع و داربست بندی بوده که در هر فعالیت ساختمانی وجود داشته و کمتر به آن ها توجه می شود.

اصول ایمنی و کاهش حوادث کارگری در داربست بندی و کار در ارتفاع authors

رضا خشک دامن

کارشناس ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای ، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار،

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- جعفری‌، وهمکاران، بررسی حوادث ناشی ازکاردریک صنعت ساختمان سازی، ...
-حسینعلی ر، ‌م، حقیقی، حسین، راهبردصنعتی سازی ساختمان درچشم انداز ...
- آقازاده، م، امیدی، ف، اصغری، م، ارگونومی درصنعت ساخت ...
- حبیبی، احسا ا..، ایمنی کاربردی وشاخص های عملکرددرصنعت، انتشارات ...
-ارقامی، شیرازه - پویا، مصطفی، اصول ایمنی درصنعت وخدمات، انتشارات ...
ادیبی، مهد ی، دستورالعمل های کاربردی HSE، انتشارات قن آوران، ...
-آئین‌نامه‌های حفاظت و بهداشت کار، موسسه کار و تامین اجتماعی ...
- علیزاده، ش، ‌عرب عامری، ر، سبزعلی Eپورف، مدیریت HSپیمانکاران ...
- تاروردیزاده‌، ا، رجب پور، ا.ایمنی و بهداشت درکارگاه های ...
- گروه مهندسین مشاورمهرپویان، ایمنی درکارهای ساختما نی، نشرمقدس، چاپ ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اصول ایمنی و کاهش حوادث کارگری در داربست بندی و کار در ارتفاع" توسط رضا خشک دامن، کارشناس ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای ، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی همایش بین المللی افق های نوین در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی و مدیریت فرهنگی شهرها پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 6 اسفند 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1813 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که افزایش جمعیت ، توسعه شهرنشینی و مهاجرت به شهرها باعث رشد روزافزون صنعت ساختمان سازی شده است. باتوجه به ناکارآمدی ساخت و سازهای سنتی ساختمان سازی های مدرن و پیشرفته را طلب می نماید. حضور برج های عظیم تجاری در کلان شهرها نمایانگر قدرت اقتصادی آن ها می باشد [1]. این صنعت یکی از خطرناکترین صنایع جهان شناخته شده است. ... . برای دانلود فایل کامل مقاله اصول ایمنی و کاهش حوادث کارگری در داربست بندی و کار در ارتفاع با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.