سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بازآفرینی محله سیروس تهران با هدف ارتقای کیفیت بافت تاریخی محور نایب السلطنه

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,514

This Paper With 19 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

RCEAUD03_213

Index date: 26 February 2017

بازآفرینی محله سیروس تهران با هدف ارتقای کیفیت بافت تاریخی محور نایب السلطنه abstract

توجه به بافت های فرسوده و قدیمی و رفع ناپایداری آن ها، به موضوعی محوری تبدیل شده، به گونه ای که سازمان های ذیربط را به تکاپوی ساماندهی و بازافرینی بافت های مذکور سوق داده و لزوم مداخله در این بافت ها را در دوره های مختلف زمانی مطرح نموده است. رویکردهای مرمت و بهسازی شهری در سیر تحول و تکامل خود از بازسازی، نوسازی و توسعه مجدد به بازآفرینی و نوزایی شهری تکامل یافته و در این مسیر، از حوزه توجه صرف به کالبد به عرصه تاکید بر ملاحظه های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی نیز گذری داشته است. شهر تهران به عنوان پایتخت ایران بایستی بتواند نقش تاریخی و فرهنگی خود را با رویکرد حرکت به سمت حفظ میراث فرهنگی، ایرانی و توجه به ارتقای کیفیت زندگی ساکنان خود ایفا نموده و با توسعه محلات خود سعی در ایجاد وضعیت قابل قبولی در این عرصه داشته باشد و ضمن حفظ موقعیت فرهنگی، تاریخی و گردشگری خود، زیر ساخت های بازگشت اهالی اصیل و بومی محلات را فراهم نماید. در این راستا در محله ای مانند سیروس به دلیل ویژگی های خاص آن، دارای اهمیت می باشند که به بررسی آن می پردازیم. مقاله حاضر با هدف ارائه راهبردهایی در زمینه بازآفرینی و احیاء مجدد بافت تاریخی، سعی دارد با شناسایی نقاط قوت و ضعف و فرصت ها و تهدیدهای موجود در محله سیروس(محور نائب السلطنه)، با بهره گیری از مدل SWOT ، راهبردهایی را در جهت بهبود وضعیت موجود این محله ارائه نماید. اطلاعات مورد نطر در این تحقیق به صورت اسنادی و کتابخانه ای، مصاحبه و مطالعه های میدانی فراهم شده است. نتایج بیانگر آن است که نقش عوامل بیرونی در بازآفرینی بافت فرسوده محله سیروس ، بیشتر و شدیدتر از نقش عوامل موجود در درون محله است. همچنین با بهره گیری از نمودار چهارخانه ای ماتریس داخلی - خارجی استفاده از راهبردهای متمرکز پیشنهاد می شود تا علاوه بر حفظ وضع موجود، تلاش کافی در زمینه تقویت نقاط قوت و استفاده بهینه از آن ها، کاهش نقاط ضعف و تبدیل آن ها به نقطه قوت و استفاده بهینه از فرصت ها و تبدیل تهدیدها به فرصت صورت پذیرد.

بازآفرینی محله سیروس تهران با هدف ارتقای کیفیت بافت تاریخی محور نایب السلطنه Keywords:

بازآفرینی محله سیروس تهران با هدف ارتقای کیفیت بافت تاریخی محور نایب السلطنه authors

اندیشه میر عرب

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه علوم و تحقیقات

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
حبیبی، محسن، 1375، شهرسازی، "تخیلات تا واقعیات"، تهران، انتشارات دانشگاه ...
زنوزی، فرخ، 1380، ضرورت نوزایی شهری، مجله هفت شهر، فصل ...
صحی زاده، مهشید، ایزدی، محمد سعید، 1383، حفاظت و توسعه ...
Mueller, B. (2003)Enha nce the quality of life in worn ...
McDonald, S., Naglis, M., & vlida, M.)2009(. Urban Regeneration For ...
Roberts, P., Sykes, H.)2000(. Urban Regeneration: Handbook. London: Sage Pu ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بازآفرینی محله سیروس تهران با هدف ارتقای کیفیت بافت تاریخی محور نایب السلطنه" توسط اندیشه میر عرب، دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه علوم و تحقیقات نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی سومین کنفرانس سراسری نوآوری های اخیر در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بازآفرینی، نوسازی، بافت تاریخی، محله سیروس، تهران هستند. این مقاله در تاریخ 8 اسفند 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2514 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که توجه به بافت های فرسوده و قدیمی و رفع ناپایداری آن ها، به موضوعی محوری تبدیل شده، به گونه ای که سازمان های ذیربط را به تکاپوی ساماندهی و بازافرینی بافت های مذکور سوق داده و لزوم مداخله در این بافت ها را در دوره های مختلف زمانی مطرح نموده است. رویکردهای مرمت و بهسازی شهری در سیر تحول و ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بازآفرینی محله سیروس تهران با هدف ارتقای کیفیت بافت تاریخی محور نایب السلطنه با 19 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.