سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی ردپای گودال باغچه در معماری یزد در دوران اتابکان و آل مظفر

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,307

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

TRADITIONARCH01_089

Index date: 25 April 2017

بررسی ردپای گودال باغچه در معماری یزد در دوران اتابکان و آل مظفر abstract

یکی از عناصر شاخص معماری دامنههای کویری ایران که تاکنون کمتر مورد کنکاش علمی قرار گرفته، گودالباغچه است . در شهر یزد، قدیمیترین گودالباغچههای شناخته شده، عموما0 به عصر صفوی نسبت داده میشوند. در این پژوهش، با مطالعه بناهای مختلف بافت تاریخی یزد، به جستوجوی نشانهها و سرنخهای قدیمیتر گودالباغچه پرداخته شده است. در این راستا، بناهای برجای مانده از دوران اتابکان و آلمظفر (سدههای ششم تا هشتم ه.ق) با بررسی منابع کتابخانه ای و برداشت های میدانی مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج حکایت از آن دارد که گودالباغچه در معماری دوران اتابکان و آلمظفر یزد هنوز رواج نیافته و احمالا0 با شمایل و کاربریهای شناخته شده امروزی، هنوز پدیدار نشده بود. با این وجود، ریشه های گودال باغچه و نشانههای حرکت به سمت پیدایش آن را میتوان در معماری این دوران یافت. ردپای گودال باغچه در دوران مورد اشاره بهصورت حیاطها و خانههایی با تراز پایینتر از کوچه، باغهایی با تراز پایینتر از کف خانه و گاه باغچههایی با تراز پایین تر از حیاط مشاهده میشود که با حرکت از عصر اتابکی به عصر مظفری، این تمایل به ساخت و ساز در گودی رواج بیشتری مییابد.

بررسی ردپای گودال باغچه در معماری یزد در دوران اتابکان و آل مظفر Keywords:

بررسی ردپای گودال باغچه در معماری یزد در دوران اتابکان و آل مظفر authors

معصومه عبدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مرمت و احیای بناهای تاریخی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان،دانشگاه آزاد اسلامی یز

رضا ابویی

دانشیار، دانشکده حفاظت و مرمت، دانشگاه هنر اصفهان

حمیدرضا بیگ زاده شهرکی

دکترای مرمت و احیای بناها و بافتهای تاریخی، مدرس دانشگاه فنیوحرفه ای، استاد مدعو دانشگاه آزاد اسلامی یزد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- افشار، ایرج، (1374)؛ یادگارهای یزد؛ جلد دوم؛ چاپ دوم. ...
- پیرنیا، محمدکریم؛ (1378)؛ آشنایی با معماری اسلامی ایران، ساختمان‌های ...
- پیرنیا، محمدکریم؛ (1392)؛ سبک‌شناسی معماری ایرانی؛ تدوین غلام‌حسین معماریان؛ ...
- خادم‌زاده، محمدحسن؛ (1387)؛ معماری دوره آل‌مظفر یزد (ایلخانی و ...
- خورشیدی‌فرد، زهره‌سادات؛ (1387)؛ خانه تاریخی عباسیان، شاهکار معماری جهان؛ ...
عبدی، معصومه؛ (1394)؛ بررسی سیر پیدایش و تحول گودال‌باغچه‌ها در ...
- عینی‌فر، علی‌رضا و خادم‌زاده، محمدحسن؛ (1390)؛ بازشناسی معماری دوره ...
- گویای، آرزو؛ معماریان، غلام‌حسین و صفاران، الیاس؛ (1392)، تاملی ...
- مستوفی بافقی، محمد؛ (1342)؛ جامع مفیدی؛ جلد سوم؛ به‌کوشش ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی ردپای گودال باغچه در معماری یزد در دوران اتابکان و آل مظفر" توسط معصومه عبدی، دانشجوی کارشناسی ارشد مرمت و احیای بناهای تاریخی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان،دانشگاه آزاد اسلامی یز؛ رضا ابویی، دانشیار، دانشکده حفاظت و مرمت، دانشگاه هنر اصفهان؛ حمیدرضا بیگ زاده شهرکی، دکترای مرمت و احیای بناها و بافتهای تاریخی، مدرس دانشگاه فنیوحرفه ای، استاد مدعو دانشگاه آزاد اسلامی یزد نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی همایش بین المللی معاصر سازی سنت های معماری اسلامی -ایرانی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله گودال باغچه، باغچال، معماری تاریخی، یزد هستند. این مقاله در تاریخ 5 اردیبهشت 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1307 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که یکی از عناصر شاخص معماری دامنههای کویری ایران که تاکنون کمتر مورد کنکاش علمی قرار گرفته، گودالباغچه است . در شهر یزد، قدیمیترین گودالباغچههای شناخته شده، عموما0 به عصر صفوی نسبت داده میشوند. در این پژوهش، با مطالعه بناهای مختلف بافت تاریخی یزد، به جستوجوی نشانهها و سرنخهای قدیمیتر گودالباغچه پرداخته شده است. در این راستا، بناهای برجای مانده از ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی ردپای گودال باغچه در معماری یزد در دوران اتابکان و آل مظفر با 15 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.