سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

نمایش تقدس الهه آناهیتا- ایزدبانوی آب در معبد بیشاپور

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,065

This Paper With 10 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

AUCCONF01_039

Index date: 26 April 2017

نمایش تقدس الهه آناهیتا- ایزدبانوی آب در معبد بیشاپور abstract

ستایش از آب در دوران باستان و به خصوص در زمان سلسله های هخامنشی، پارتی و ساسانی جنبه بسیار قوی عقیدتی داشته است. آب، دو فرشته نگهبان داشته است. یکی داپم ناپات و دیگری آناهیتا که به عنوان فرشته مخصوص آب از ارزش و اعتبار ویژه ای برخوردار بوده و بسیار مقدس و مکرم بوده است. ساختن عمارت معماری برای نیایش آب، ابتکار ایرانیان بود. آنها برای ستایش و احترام به ایزدبانوی آب و یا برای جلوگیری از خشم او، نیازمند بنایی در حد کاخ بودند به همین دلیل نیایشگاه هایی منسوب به ایزد بانو، الهه آب ساختند.، معماری این نیایشگاه ها، باتوجه به اینکه آب همواره از تقدس خاصی برخوردار بوده است داری ویژگی های کالبدی منحصر به فردی می باشند. معبد آناهیتا در بیشاپور جایگاه برجسته آب در ایران باستان و آناهیتا- ایزد بانوی آب، این فرشته پاکی و طهارت را در کالبدی مقدس به تجلی وا داشته است. در این پژوهش با روش توصیفی و تحلیلی به واکاوی آناهیتا- ایزد بانوی آب، اعتقادات و جایگاه آب در ایران باستان پرداخته و تحلیلی مختصر بر معبد آناهیتا در بیشاپور خواهیم داشت و بیان خواهیم کرد که چرخه آب مرزها و رنگ ها و مذاهب را نمی شناسد. از قیود زمینی فراتر می رود و ابعاد آسمانی پیدا می کند.

نمایش تقدس الهه آناهیتا- ایزدبانوی آب در معبد بیشاپور Keywords:

نمایش تقدس الهه آناهیتا- ایزدبانوی آب در معبد بیشاپور authors

مونا مهرانفر

دانشجوی دکتری معماری- عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمشهر

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اوستا، 1379، ترجمه جلیل دوستخواه، جلد 1، چاپ پنجم، نشر ...
بهار، مهرداد، 1376، از اسطوره تا تاریخ، گردآوری ابوالقاسم اسماعیل ...
پورمند، حسن علی، طاووسی، محمود، 1389، ایزدبانوی آب، آناهیتا، کتاب ...
دادگی، فرنبغ، 1380، بندهش، گزارنده مهرداد بهار، چاپ 2، نشر ...
دومزیل، ژرژ، 1385، اسطوره و حماسه در اندیشه ژرژ دومزیل، ...
سرافراز، علی اکبر، 1366، بیشاپور، در شهرهای ایران، تالیف: کیانی، ...
کومون، فرانتز، 1389، آناهیتا ایزدبانوی آیین مزدیسنا، ترجمه عبدالبشیر محمد ...
مجتبایی، فتح الله، 1352، شهر زیبای افلاطون و شاهی آرمانی ...
پشت ها، 1347، گزارش و ترجمه ابراهیم پورداوود، جلد 1 ...
Reichelt, hans, 1968, Avesta Reader, Text, Notes, Glossary and Index, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "نمایش تقدس الهه آناهیتا- ایزدبانوی آب در معبد بیشاپور" توسط مونا مهرانفر، دانشجوی دکتری معماری- عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمشهر نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس علمی عمران، معماری و شهرسازی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آب، آناهیتا، ایزدبانو، بیشاپور هستند. این مقاله در تاریخ 6 اردیبهشت 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2065 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که ستایش از آب در دوران باستان و به خصوص در زمان سلسله های هخامنشی، پارتی و ساسانی جنبه بسیار قوی عقیدتی داشته است. آب، دو فرشته نگهبان داشته است. یکی داپم ناپات و دیگری آناهیتا که به عنوان فرشته مخصوص آب از ارزش و اعتبار ویژه ای برخوردار بوده و بسیار مقدس و مکرم بوده است. ساختن عمارت معماری برای ... . برای دانلود فایل کامل مقاله نمایش تقدس الهه آناهیتا- ایزدبانوی آب در معبد بیشاپور با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.