سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مقایسه روشهای رادیوتراپی conformal و (intensity-modulated radiotherapy (IMRT در پرتودهی حفره خلفی جمجمه با هدف کاهش دز به حلزون گوش ( cochlea)

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,660

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICMEDICALP08_001

Index date: 9 September 2008

مقایسه روشهای رادیوتراپی conformal و (intensity-modulated radiotherapy (IMRT در پرتودهی حفره خلفی جمجمه با هدف کاهش دز به حلزون گوش ( cochlea) abstract

در درمان "مدالوبلاستوما" در اطفال، انجام رادیوتراپی پس از شیمی درمانی با c isplatin احتمال از دست رفتن قدرت شنوایی بیمار را افزایش می دهد. روشهایی برای کاهش دز به حلزون گوش در پرتودهی بوست حفره خلفی جمجمه ( posterior cranial fossa boost) پیشنهاد شده است اما میزان عدم پوشش کافی حجم هدف (planning target volume; PTV) توسط توزیع دز بدست آمده هنوز مشخص نشده است. هدف این تحقیق، مقایسه توزیع دز چند روش قابل استفاده می باشد. روش: طراحی درمان بر روی تصاویر انطباق داده شده CT و MRI پنج بیمار و با استفاده از سیستم طراحی درمان سه بعدی P innacle انجام گرفت. حجم های PTV و حلزون گوش هر دو شامل حاشیه های ٣ میلیمتری برای خطاهای پوزیشن دهی بودند . روش درمانی استاندارد دو میدان conformal موازی مقابل (PP) با سه روش غیراستاندارد خلف c onformal wedge-pair (WP)، چهار میدان conformal غیر هم صفحه (4F) و چهار میدان IMRT غیر هم صفحه (F-IMRT) مقایسه گشتند. میدانهای روش های غیر استاندارد با هدف کاستن دز به حلزون گوش طراحی شدند. محاسبه دز با استفاده از الگوریتم collapsed-cone c onvolution انجام گرفت. نتایج: در مقایسه با PP ، روشهای دیگر دز حلزون گوش و حاشیه آن را تقریبا 50% کاهش دادند. (P<0.001) ولی نتوانستند دز کافی (95% دز تجویزی) را به حدود 3% حجم بزرگ PTV برسانند. (P<0.05) و دز میانگین غدد بزاقی، هیپوفیز و هیپوتالاموس را افزایش دادند. همچنین، آنها حجم مغز سالم (غیر ترمور) بیمار که بیش از ایزودز 75% دریافت می کرد را حداقل 50% کاهش داده ولی حجمی که دزهای نسبتا کم را دریافت می کرد افزایش دادند. نتیجه گیری: روش 4F-IMRT و به میزان کمتری 4F دز بالای رسیده به بافت سالم را نسبت به PP و WP کاهش می دهد. از طرف دیگر ، روشهای غیر استاندارد فو ق منجر به کاهش دز رسیده به قسمتی از P TV گشته احتمال از دست رفتن شنوایی بیمار را کاهش داده ولی باعث کاهش احتمال درمان و افزایش ریسک آسیب های دراز مدت نیز می گردند. در نتیجه، نیاز به یک clinical trial مناسب مشاهده می شود.

مقایسه روشهای رادیوتراپی conformal و (intensity-modulated radiotherapy (IMRT در پرتودهی حفره خلفی جمجمه با هدف کاهش دز به حلزون گوش ( cochlea) Keywords:

رادیوتراپی تطابقی ( conformal) , مدالوبلاستوما , IMRT

مقایسه روشهای رادیوتراپی conformal و (intensity-modulated radiotherapy (IMRT در پرتودهی حفره خلفی جمجمه با هدف کاهش دز به حلزون گوش ( cochlea) authors

محمد امین مصلح شیرازی

واحد فیزیک گروه رادیوتراپی و آنکولوژی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز بخش فی

مقاله فارسی "مقایسه روشهای رادیوتراپی conformal و (intensity-modulated radiotherapy (IMRT در پرتودهی حفره خلفی جمجمه با هدف کاهش دز به حلزون گوش ( cochlea)" توسط محمد امین مصلح شیرازی، واحد فیزیک گروه رادیوتراپی و آنکولوژی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز بخش فی نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی هشتمین کنگره فیزیک پزشکی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله رادیوتراپی تطابقی ( conformal)، مدالوبلاستوما، IMRT هستند. این مقاله در تاریخ 19 شهریور 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3660 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در درمان "مدالوبلاستوما" در اطفال، انجام رادیوتراپی پس از شیمی درمانی با c isplatin احتمال از دست رفتن قدرت شنوایی بیمار را افزایش می دهد. روشهایی برای کاهش دز به حلزون گوش در پرتودهی بوست حفره خلفی جمجمه ( posterior cranial fossa boost) پیشنهاد شده است اما میزان عدم پوشش کافی حجم هدف (planning target volume; PTV) توسط توزیع دز ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مقایسه روشهای رادیوتراپی conformal و (intensity-modulated radiotherapy (IMRT در پرتودهی حفره خلفی جمجمه با هدف کاهش دز به حلزون گوش ( cochlea) با 1 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.