سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی زیبایی و هنر از منظر حکمت و عرفان اسلامی

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,217

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

BSEU01_082

Index date: 26 April 2017

بررسی زیبایی و هنر از منظر حکمت و عرفان اسلامی abstract

در متون عرفانی برخلاف آنچه در فلسفه مدرن، بحث زیبایی به صورت مستقل از هنرها مطرح می شود. این تلقی که زیبایشناسی همواره نسبتی با هنر دارد، در متون عرفانی وجود ندارد و این مباحث کاملا از هم مستقل هستند. به این جهت کهزیبایی از نظر عرفا مختص به هنرها نیست؛ چرا که همه موجودات از نظر آنها زیبا هستند و زیبایی صفتی نیست که مخصوصبه گونه ای از هنرها باشد. در حقیقت یک تکرار و حشو زاید است؛ چرا که هنر خود به خود با این دیدگاه زیبا هست (fine arts)کلمه زیبا در تعبیر هنرهای زیبا و لازم نیست به آن صفت زیبا را اضافه کرد. در این زمینه یک جهت اصلی وجود دارد که مسیله زیبایی در عرفان اسلامی بحثی وجودی است؛ اما هنر به معنای امروزیاش امری کاملا سوبژکتیو است.نوعی تفکر و معرفت به زیبایی در هنر اسلامی نهفته است که با آنچه در دوره مدرن از قرن 18 مطرح بود، تفاوت اساسی دارد.مبانی و مبادی هنر و زیبایی در اسلام، به طور کلی عرفانی و تابع نگرش معنوی مسلمین به حقیقت و هستی، آدم و عالم است.این مبادی تفاوت اساسی و اصولی با مبادی هنر مدرن دارد و ورود به آن تنها از طریق عرفان اسلامی و انس با آن امکان پذیراست.حکمت در عرفان اسلامى نیز حایز اهمیت بوده و مباحثى پیرامون آن مطرح شده است ((مراد عارفان و اهل ذوق از حکمت،توجه به آثار صنع الهى و تفکر و اندیشه در نعم تهاى الهى و موجودات است تا شهود عرفانى کامل حاصل گردد . [...]، عبداللهانصارى گوید: اما حقیقت حکمت ، شناختن کارى است سزاى آن و بنهادن چیزى است بر جاى آن چیز و شناختن هر کسدر قالب آن کس)) (سجادی، 1379، ج2، 326 ). ((حکمت از نظر ابن عربى، شناخت آفات نفس وشیطان است و گویند: حکمت ذاتا شناخت حق و غیره است از جهت عمل به آن))، (سعیدى، 1387، 291).

بررسی زیبایی و هنر از منظر حکمت و عرفان اسلامی Keywords:

بررسی زیبایی و هنر از منظر حکمت و عرفان اسلامی authors

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
راغب اصفهانی، ابوالقاس م حسی نب نمحمدب نفضل (بی تا)، ...
طباطبایی، سید محمدحسین (بی تا)، تفسیرالمیزان، ترجمه : محمدتقی مصباح ...
فخر رازی، محمد بن عمر(1380)، تفسیر کبیر :مفاتیح الغیب، ترجمه:عل ...
قرشی، علیاکبر(1371)، قاموس قرآن، جلد 1 و2، چ6، دارالکتب الاسلامیه، ...
مصطفوی، حسن(1374)، التحقیق فی کلمات القرآن، جلد1، وزارت فرهنگ و ...
مکارم شیرازی، ناصر(1372)، تفسیر نمونه، جلد2، دارالکتب الاسلامیه، تهران. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی زیبایی و هنر از منظر حکمت و عرفان اسلامی" توسط نوروز نوروزی نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی کنگره بین المللی تحولات نوین پایداری در معماری ، شهرسازی ، عمران و مهندسی ساختمان پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله زیبای شناسی ، هنر اسلامی ، حکمت ، عرفان اسلامى ، فلسفه مدرن هستند. این مقاله در تاریخ 6 اردیبهشت 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3217 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در متون عرفانی برخلاف آنچه در فلسفه مدرن، بحث زیبایی به صورت مستقل از هنرها مطرح می شود. این تلقی که زیبایشناسی همواره نسبتی با هنر دارد، در متون عرفانی وجود ندارد و این مباحث کاملا از هم مستقل هستند. به این جهت کهزیبایی از نظر عرفا مختص به هنرها نیست؛ چرا که همه موجودات از نظر آنها زیبا هستند ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی زیبایی و هنر از منظر حکمت و عرفان اسلامی با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.