سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مقایسه دو روش طراحی درمان رادیوتراپی سه بعدی و دو بعدی در رادیوتراپی تومورهای سینوسهای پارانازال

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,708

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICMEDICALP08_053

Index date: 9 September 2008

مقایسه دو روش طراحی درمان رادیوتراپی سه بعدی و دو بعدی در رادیوتراپی تومورهای سینوسهای پارانازال abstract

هدف از این مطالعه بررسی امکان پرتودهی هموژن در تومورهای سینوسیهای پارانازال با حفظ در مسیر بینایی در حد تحمل بود. مواد و روش ها: بر روی سی تی اسکن 20 بیمار مبتلا به تومورهای early و یا advanced سینوسیهای پارانازال دو روش طراحی درمان رادیوتراپی سه بعدی و دو بعدی انجام شد. هیچکدام از این بیماران قبلا رادیوتراپی دریافت نکرده بودند. در طراحی درمان 4-2 فیلد ایزوسنتریک با شیلد مناسب برای هر بیمار طراحی گردید. Dose Volume Histogram یا منحنی حجم - دز (DVH) برای PTV و مسیر بینایی که شامل چشمها (گلوب)، کیاسما واعصاب اپتیک بود رسم شد ودر هردو طراحی درمان مقایسه گردید. نتایج: سطح زیر منحنی در DVH ها با هم مقایسه گردید. سطح زیر هر منحنی DVH چشم سمت درگیری تومور و چشم سمت مقابل با روش طراحی درمان دو بعدی بیشتر از سه بعدی بود که از نظر آماری معنی دار بود (P<0/05). این افزایش سطح زیر منحنی نشاندهنده دز تجمعی بالاتر هر دو چشم با روش طراحی درمان دو بعدی بود . سطح زیر منحنی DVH کیاسما نیز بطور معنی داری ازنظر آماری در روش دو بعدی بطور چشمگیری پایین تر بود. (P=0/007 اما هیچ تفاوت معنی داری از نظر آماری در دز تجمعی عصب اپتیک سمت درگیری تومورال بین دو روش دیده نشد . (P>0/05). سطح زیر منحنی DHV در PTV تفاوت معنی داری در دو روش نداشت. (201/1 ± 16/23 میلیمتر مکعب با روش دوبعدی و 201/15 ± 15/09 میلیمتر مکعب با روش سه یعدی). حجمی از PTV که 90% دز تجویز شده را دریافت می کرد با روش دو بعدی 96/9 ± 4/41 سی سی و در روش سه بعدی 97/2 ± 2/62 سی سی بود. P>0/05). نتیجه گیری: روش سه بعدی رادیوتراپی در تومورهای سینوسهای پارانازال امکان تحویل دز کافی به تومور را میدهد و خطر توکسیسیته ناشی از درمان در مسیر بینایی کمتر میشود.

مقایسه دو روش طراحی درمان رادیوتراپی سه بعدی و دو بعدی در رادیوتراپی تومورهای سینوسهای پارانازال Keywords:

طراحی درمان- تومورهای سینوسهای پارانازال- رادیوتراپی

مقایسه دو روش طراحی درمان رادیوتراپی سه بعدی و دو بعدی در رادیوتراپی تومورهای سینوسهای پارانازال authors

شقایق کامیان

تهران، بخش رادیوتراپی الکولوژی، انستیتو کانسر، بیمارستان امام خمین

مقاله فارسی "مقایسه دو روش طراحی درمان رادیوتراپی سه بعدی و دو بعدی در رادیوتراپی تومورهای سینوسهای پارانازال" توسط شقایق کامیان، تهران، بخش رادیوتراپی الکولوژی، انستیتو کانسر، بیمارستان امام خمین؛ علی کاظمیان؛ مهبد اصفهانی؛ مهدی عقیلی نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی هشتمین کنگره فیزیک پزشکی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله طراحی درمان- تومورهای سینوسهای پارانازال- رادیوتراپی هستند. این مقاله در تاریخ 19 شهریور 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3708 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که هدف از این مطالعه بررسی امکان پرتودهی هموژن در تومورهای سینوسیهای پارانازال با حفظ در مسیر بینایی در حد تحمل بود. مواد و روش ها: بر روی سی تی اسکن 20 بیمار مبتلا به تومورهای early و یا advanced سینوسیهای پارانازال دو روش طراحی درمان رادیوتراپی سه بعدی و دو بعدی انجام شد. هیچکدام از این بیماران قبلا رادیوتراپی دریافت نکرده ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مقایسه دو روش طراحی درمان رادیوتراپی سه بعدی و دو بعدی در رادیوتراپی تومورهای سینوسهای پارانازال با 1 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.