ارتباط بین شاخص های آنتروپومتری ( BF% و BMI ) با بروز ناهنجاری های اسکلتی عضلانی دانش آموزان پسر مقطع متوسطه شهرستان همدان
Publish place: دومین همایش ملی دستاوردهای نوین تربیت بدنی و ورزش
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 667
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IUCSPORT02_136
تاریخ نمایه سازی: 7 اردیبهشت 1396
Abstract:
هدف از این تحقیق بررسی رابطه ی بین شاخص های BMI و BF% با بروز ناهنجاری های اسکلتی عضلانی دانش آموزان پسر مقطع متوسطه شهرستان همدان و روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی بود. انددازه ی BMI و BF % و ناهنجاری های اسکلتی عضلانی اندازه گیری شد. آمار استنباطی به منظور تعیین رابطه ی همبسدتگ ی متغیرهای BMI و BF % از فرمول خی دو استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که بین شاخص BMI و بدروز ناهنجاری های اسکلتی عضلانی دانش آموزان پسر مقطع متوسطه رابطه ی معنا داری وجود دارد. بین شاخص BF % و بروز ناهنجاری های اسکلتی عضلانی دانش آموزان پسر مقطع متوسطه فقط با یک عارضه رابطه ی معنا داری وجود دارد. جامعه ی آماری تحقیق را کلیه ی دانش آموزان پسر مقطع متوسطه ی شهرستان همدان تشکیل می دهند که 350 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. پس از اندازه گیری شاخص های آنترپومتری BMI و BF% مقدار آنها با استفاده از فرمول های مربوطه به دست آمد. برای اندازه گیری ناهنجاری های اسکلتی _ عضلانی از گونیامتر، اسکولیومتر ، خط کش منعطف ، کولیس مخصوص استخوان ، صفحه ی شطرنجی و پدسکوپ استفاده شد. با حصول اطمینان از نرمال بودن توزیع داده ها با استفاده از آزمون کولموگروف اسمیرنوف ، از آزمون خی دو با ارزش احتمال کمتر ازز 0/05 استفاده گردید. بین شاخص آنتروپومتری BMI و بروز ناهنجاری های اسکلتی عضلانی دانش آموزان پسر مقطع متوسطه شهرستان همدان با عارضه های کایفوز ، لوردوز ، زانوی ضربدری و کف پای صاف با اندازه ی احتمال به ترتیب 0/003 و 0/003، 0/001، 0/0001 ارتباط معناداری وجود دارد. بین شاخص آنتروپومتری % BF و بروز ناهنجاری های اسکلتی عضلانی دانش آموزان پسر مقطع متوسطه شهرستان همدان با عارضه ی کایفوز با اندازه احتمال 0/0001 ارتباط معناداری وجود دارد. افزایش شاخص آنتروپومتری BMI بیشتر از شاخص آنتروپومتری BF % بروزناهنجاری های اسکلتی عضلانی را پیش بینی می نماید.
Keywords:
Authors
صلاح فتاحی
کارشناس ارشد حرکات اصلاحی و آسیب های ورزشی آ. پ ناحیه 2 همدان
بیژن گودرزی
دکترای تخصصی طب ورزشی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی بروجرد
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :