بررسی امکان کاشت گونه وتیور( Vetiver zizanioides) در خاک های حاشیه تصفیه خانه فاضلاب سیستان

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 413

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CESET02_166

تاریخ نمایه سازی: 7 اردیبهشت 1396

Abstract:

به دلیل افزایش جمعیت و شهرنشینی تصفیه خانه های فاضلاب به عنوان یکی از چالش های مهم زیست محیطی در شهرها می باشند وتیور با داشتن ویژگی های خاص در پالایش آب و خاک و استقرار در شرایط نامساعد محیطی می تواند به عنوان یک بیوفیلتر در تصفیه خانه های فاضلاب عمل کند هدف این مطالعه بررسی امکان کاشت گونه وتیور در خاک های تخریب یافته حاشیه تصفیه خانه فاضلاب می باشد در این تحقیق پایه های گونه وتیور در اوایل اسفند سال 1393برای اولین بار سازگاری آن در منطقه فرا خشک سیستان مورد بررسی قرار گرفت بدین منظور تعداد 90 پایه از این گونه در حاشیه کانال خاکی که برای ورود فاضلاب به تصفیه خانه احداث شده بود کشت گردید و روند استقرار و رشدونمو پایه های گیاهی به مدت شش ماه پایش گردید نتایج نشان داد که وتیور به خوبی می تواند با شرایط اقلیمی و شوری و قلیا بودن خاک در سیستان سازگار باشد.

Authors

سعید پورمرتضی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیابانزدایی

مجید آجورلو

استادیار دانشکده آب و خاک دانشگاه زابل

احمد پهلوانروی

دانشیار دانشکده آب و خاک دانشگاه زابل

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :