طراحی مجموعه فرهنگی و تفریحی لیدوما با نگاهی به فرهنگ ، سنت و معماری بومی ممسنی

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 396

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICAUC01_406

تاریخ نمایه سازی: 9 خرداد 1396

Abstract:

در دنیای رنگارنگ و درهم تنیده فرهنگ ها، توجه به فرهنگ بومی، ابقای، احیای و غنی سازی از آن از دغدغه های پژوهشگران، متفکران، برنامه ریزان و طراحان عصر حاضر به شمار می رود. این پژوهش با هدف طراحی مجموعه شکل گرفته است که دربرگیرنده فعالیت های متناسب با فرهنگ بومی شهرستان نور آباد ممسنی باشد از فرهنگ غنی این شهر را باز زنده سازی نماید. برای دستیابی به این منظور پس از طرح و بررسی تعاریف و نظریه های مرتبط با موضوع، پیشینه غنی شهرستان فرهنگ و سنت، معماری بومی این شهرستان مورد بازبینی قرار گرفته و سپس امکانات و قابلیت های اخیر آن بررسی شده است و در طراحی این مجموعه، متناسب با نیازها و امکانات، فضاهایی برای آموزش، پژوهش و اطلاع رسانی در سطوح عمومی و تخصصی پیش بینی گردیده است. ضمن آن که هماهنگ با نیازهای ساکنین منطقه و پیش نیازهای شکل گیری فرهنگ به بعد تفریحی اهمیت ویژه ای داده شده و راهکارهایی جهت ایجاد تعاملات مردمی که همانا سالم ترین و طبیعی تر این جهت دهنده به مسیر تعالی فرهنگی و رفتارهای جمعی محسوب می شود ارایه شده است از جمله این راهکارها، کاتالیزور یا عامل تسریع کننده ای به نام بازی ( با تاکید بر احیای بازی های محلی و بومی) است همچنین فرهنگ عمومی و موقعیت جغرافیایی و اقلیمی شهرستان و شرایط فیزیکی سایت انتخابی و ابعاد معنای آن در فرایند طراحی تاثیر بسزایی داشته است. بدین ترتیب قرارگیری این مجموعه در ورودی شهر علاوه بر کاربری های ذکرشده آن را به عنوان نشانه شهری و سمبل فرهنگی و تاریخی شهرستان ممسنی مطرح خواهد نمود.

Authors

آرش نجفی

دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی قشم ، واحد بین الملل

حسام الدین ستوده

دکتری معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قشم

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • اروح الامینی، م، 1377، زمینه فرهنگ شناسی تالیفی در انسان ...
  • یونسکو، 1376، فرهنگ و توسعه : ترجمه نعمت الله فاضلی ...
  • I3] تامسون، ج، 1375، مفهوم فرهنگ : (فصل سوم کتاب ...
  • یوسفی، ج، 1383، دانش بومی استفاده از بلوط در شهرستان ...
  • احبیبی‌فهلیانی، ح، 1371، ممسنی در گذرگاه تاریخ، شیراز، نشر نوید. ...
  • نمایش کامل مراجع