بررسی وضعیت بهداشت محیط روستاهای ایران بر اساس اهداف توسعه پایدارمطالعه موردی : بررسی میزان شاخص های بهداشت محیط خانوار های روستایی استان گلستان دوره 5 ساله
Publish place: The 4th Conference on Environmental Planning and Management
Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 3,551
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ESPME04_502
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396
Abstract:
امروزه مهمترین اولویت های بهداشتی اغلب کشورها بخصوص کشورهای در حال توسعه، دفع بهداشتی پسماند، دفع بهداشتی فضولات دامی و دسترسی به آب شرب و توالت بهداشتی در روستا ها می باشد. مناطق روستایی کشور همراه باتوسعه اقتصادی ، فنی و فرهنگی با تغییر الگوی مصرف منجر به تولید ، پراکندگی و انباشت حجم عظیمی از پسماندهای خانگی و فضولات دامی شده است و از طرفی در بسیاری از نقاط روستایی بیماریهای انگلی ناشی از دفع نادرست مدفوع انسانی وعدم دسترسی به آب شرب بهداشتی مشکلات بسیاری را برای این جوامع به وجود آورده است.روش کار: این مطالعه بصورت مقطعی توصیفی بر روی وضعیت شاخص های بهداشت محیط در یک دوره 5ساله در بین خانوارهای روستایی استان گلستان بر اساس بند 6 اهداف توسعه پایدار صورت پذیرفت . یافته ها :براساس نتایج بدست آمده ، شاخص جمع آوری ، دفع بهداشتی پسماند، دفع بهداشتی فضولات دامی و دسترسی به آب شرب و توالت بهداشتی خانوارهای روستای به ترتیب از 9/94، 66، 7/98 و 71درصد در سال1390با مشارکت دهیاران ، شورا های اسلامی و مراکز بهداشتی درمانی روستایی به5/95، 33/ 74 ، 9 / 99 و 51 / 82 درصددر سال 1395 افزایش یافت نتیجه گیری : عملیات بهداشت محیط روستا که درراستای تحقق توسعه پایدار روستایی و با هدف پیشگیری و کاهش میزان شیوع بیماریهای عفونی صورت می پذیرد با همکاری بین بخشی و مشارکت مردمی نقش مهمی را در بهبود کیفیت زندگی و سلامت آنان داشته که ادامه این روند می بایست مورد توجه مسیولین استان قرار گیرد.
Keywords:
Authors
ذبیح ا... یوسفی
استاد وعضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران
عباس فولادیان
کارشناس برنامه بهسازی محیط روستا مرکز بهداشت استان گلستان
شاهین نوشین
کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت استان گلستان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :