سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مکانیابی ایستگاههای امداد و نجات شهر بجنورد با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبیAHP و GIS

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 740

This Paper With 22 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IDCONF02_115

Index date: 9 June 2017

مکانیابی ایستگاههای امداد و نجات شهر بجنورد با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبیAHP و GIS abstract

با توجه به آمار شهرنشینی در ایران و افزایش سریع جمعیت شهری، باید سیستم ایمنی شهرها بهبود پیدا کند تا بتواند بر کل شهر پوشش کافی داشته باشد. لذا برای کاهش خسارات ناشی از حوادث و نیز سرویس دهی سریع تر باید مکان ها ی مناسبیبرای ایستگاه های امداد و نجات شهری انتخاب شوند. این مقاله که از نوع تحقیقاات نمونه ی موردی می باشد درراستای اتخاب بهترین مکان ها برای ایستگاه های امداد و نجات شهر بجنورد، اطلاعات جمع آوری شده از روش های میدانی و کتابخانه ای را با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS و روش تحلیل سلسله مراتبی AHP ، مورد تحلیل و ارزیابی قرار داده است و به این نتیجه رسیده است که؛ تهدید بلایای طبیعی برای مجموعه ی شهر بجنورد، امروزه به دلیل رشد و توسعه ی شهر و تراکم جمعیت، وجود دارد و عوامل ایجاد آن ها نیز عوامل انسانی و طبیعی هستند. رشد روز افزون جمعیت و توسعه ی شهری باعث دست اندازی به حریم رودخانه ها، مسیل ها و گسل ها شده است و بسیاری از حریم ها تحت فعالیت های ساخت و ساز قرار گرفته اند که این خود سهم مهمی در هنگام بروز بلایا دارد. مفاهیم موجود در شهرسازی مانند ساختار شهر ، فرم شهرشبکه ی ارتباطی شهر ، بافت شهر و ... نقش مهمی در میزان آسیب پذیری شهر در برابر این خطرات دارند. با استفاده از برنامه ریزی های شهری مناسب اجرایی و برنامه های مدیریت بحران و رعایت نکات و اصول شهرسااز ی به ویژه مکانیابی بهینه کاربری های شهری می توان خسارت های وارده را به حداقل رساند. در این راستا برای کاهش خسارت های ناشی از وقوع بلایا، سه سایت به عنوان مکان های بهینه برای احداث ایستگاه های امداد و نجات شهری با رعایت اصول و اساتانداردها و معیارها ی مکان یابی، اتنخاب شده اند.

مکانیابی ایستگاههای امداد و نجات شهر بجنورد با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبیAHP و GIS Keywords:

مکان یابی , ایستگاه های امداد و نجات , تحلیل سلسله مراتبی AHP 1 , سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS

مکانیابی ایستگاههای امداد و نجات شهر بجنورد با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبیAHP و GIS authors

منا افراسیابی

مدرس گروه هنر و معماری، دانشگاه پیام نور، جمهوری اسلامی ایران

آرش صدری

مربی، گروه هنر و معماری، دانشگاه پیام نور، جمهوری اسلامی ایران

نوید یزدانی

دانشجو، گروه هنر و معماری، دانشگاه پیام نور، جمهوری اسلامی ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اجزاء شکوهی، محمد، شایان، حمید، درودی، محمد هادی، مکان یابی ...
اسدی نظری، مهرنوش، 1383، برنامه ریزی و مکان یابی اردوگاه ...
انصاری مود، محمد حسین _ معصومی معمار، سعید، در جست ...
تقی زاده فانید، ابوالقاسم، سالکی ملکی، محمدعلی _ رنجبرنیا، بهزاد، ...
توکلی کارشک، محمد ا براهیم، پایگاه های امداد و نجات ...
زبردست، اسفندیار، محمدی، عسل، مکان یابی مراکز امداد رسانی(در شرایط ...
صحرائیان، زهرا، زنگ آبادی، علی، کاربرد روش AHP در مکان ...
شاکر, مهشید، حسینی، سیدحسن، فرهنگ سازی در آموزش امداد و ... [مقاله کنفرانسی]
طرح جامع بجنورد، جلد دوم، بررسی و شناخت شهر، مهندسین ...
عبدالهی، مجید، مدیریت بحران در نواحی شهری(سیل و زلزله)، سازمان ...
گیوه چی، سعید، عطار، محمد امین، رشیدی، اصغر، حصاری، ابراهیم، ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مکانیابی ایستگاههای امداد و نجات شهر بجنورد با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبیAHP و GIS" توسط منا افراسیابی، مدرس گروه هنر و معماری، دانشگاه پیام نور، جمهوری اسلامی ایران؛ آرش صدری، مربی، گروه هنر و معماری، دانشگاه پیام نور، جمهوری اسلامی ایران؛ نوید یزدانی، دانشجو، گروه هنر و معماری، دانشگاه پیام نور، جمهوری اسلامی ایران نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی معماری و شهرسازی هویت گرا پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مکان یابی، ایستگاه های امداد و نجات، تحلیل سلسله مراتبی AHP 1 ، سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS هستند. این مقاله در تاریخ 19 خرداد 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 740 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که با توجه به آمار شهرنشینی در ایران و افزایش سریع جمعیت شهری، باید سیستم ایمنی شهرها بهبود پیدا کند تا بتواند بر کل شهر پوشش کافی داشته باشد. لذا برای کاهش خسارات ناشی از حوادث و نیز سرویس دهی سریع تر باید مکان ها ی مناسبیبرای ایستگاه های امداد و نجات شهری انتخاب شوند. این مقاله که از نوع تحقیقاات ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مکانیابی ایستگاههای امداد و نجات شهر بجنورد با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبیAHP و GIS با 22 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.