تاثیر درمان ترکیبی مواجهه همراه با بازداری از پاسخ و آموزش رفتاری والدین بر نشانگان وسواس در کودکان با اختلال همبودی بی اعتنایی مقابله ای و وسواسی جبری

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 490

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICPE03_039

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396

Abstract:

هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر درمان ترکیبی مواجهه همراه با بازداری از پاسخ و آموزش رفتاری والدین بر نشانگان وسواسی جبری در کودکان 4 تا 8 ساله با اختلال همبودی وسواس جبری و بی اعتنایی مقابله ای بود . روش پژوهش از نوع مورد منفرد بود، به این منظور از بین کودکان 4 تا 8 ساله شهر خوانسار سه کودک ، یک دختر 7/5 ساله و دو پسر 6 و 7 ساله که بر اساس ملاک های 5-DSM و پرسشنامه های وسواس فکری عملی ییل براون و آزمون SNAP-IV فرم والدین که دارای علایم همبودی اختلالات وسواسی جبری و بی اعتنایی مقابله ای بودند، به شیوه در دسترس انتخاب شدند و در طول پژوهش نیز با استفاده از این پرسشنامه ها مورد بررسی قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل داده ها آمار توصیفی از جمله میانگین و میانه و تعیین درصد PND (داده های غیر همپوش) و درصد POD (داده های همپوش)، مورد استفاده قرار گرفت.با بررسی میانه و میانگین به دست آمده و مقایسه آن در سه موقعیت خط پایه ، موقعیت مداخله و پیگیری و محاسبه PND (%80) و POD (%20) در موقعیت مداخله و پیگیری مشحص شد که درمان ترکیبی مواجهه همراه با بازداری از پاسخ و آموزش رفتاری والدین بر کاهش نشانگان وسواس در هر سه کودک مورد مطالعه دارای اختلال همبودی وسواس جبری و بی اعتنایی مقابله ای تاثیر داشته است. بنابر این می توان نتیجه گرفت که درمان ترکیبی مواجهه همراه با بازداری از پاسخ و آموزش رفتاری والدین بر کاهش نشانگان وسواس جبری کودکان 4تا 8 ساله مبتلا به همبودی اختلالات وسواس جبری و بی اعتنایی مقابله ای تاثیر دارد و می توان این شیوه درمانی را به روانشناسان و مشاوران و سایر درمانگران پیشنهاد نمود.

Keywords:

مواجهه همراه با بازداری از پاسخ , آموزش رفتاری والدین , اختلال وسواس جبری , اختلال بی اعتنایی مقابله ای

Authors

حجت اله مهدی

دانش آموخته دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

سالار فرامرزی

استاد یار گروه روانشناسی کودکان با نیازهای خاص ، دانشگاه اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • کاپلان و سادوک، 1378، خلاصه روانپزشکی (جلد دوم). ترجمه رفیعی، ...
  • کراتوچویل، توماس . موریس، ریچارد جی 0 1381 . روانشناسی ...
  • حمید، نجمه و همکاران . مقایسه اثر بخشی سه روش ...
  • ابوالقاسمی، شهنام. صفریزدی نایش . مقایسه اثر بخشی تکنیک مواجهه ...
  • راجزی اصفهانی، سهیلا و همکاران . بررسی روایی و پایایی ...
  • بیابانگرد، اسماعیل . 1392 .روش های تحقیق در روان شناسی ...
  • شهریور ماه 1395 _ مشهد 8August 25 2016 - Mashhat ...
  • American psychiatry association .Diagnostic and statistic of mental disorder _ ...
  • Chelsia M , Elisa K . Concurent of early childhood ...
  • نمایش کامل مراجع