ضرورت اعمال نظرات شرکتهای بهره برداری در طراحی و اجرای شبکه های آبیاری و زهکشی abstract
معمولا مطالعات مراحل مختلف و طراحی شبکه های آبیاری و زهکشی بر اساس شرح خدمات تیپ، آیین نامه ها و دستورالعمل های موجود انجام گرفته و اجرای آنها بر اساس نقشه های نهایی ارائه شده توسط مشاور انجام می پذیرد. یکی از مشکلاتی که دستگاه های اجرایی پس از اتمام مراحل ساخت و در زمان تحویل موقت پروژه ها با آن برخورد می نمایند، نواقص و ایراداتی می باشد که شرکت ها و متولیان بهره برداری آنها را مانع
بهره برداری بهینه از شبکه ها می دانند. این نواقص را می توان به دو دسته کلی تقسیم نمود؛ یک دسته نواقصی که به دلیل عدم تطبیق موارد اجرا شده با نقشه ها و اسناد مصوب به وجود آمده است و دسته دیگر کاستی هایی می باشند که در نقشه ها و اسناد مصوب لحاظ نشده اند ولی به نظر بهره بردار مرتفع کردن آنها جهت بهینه نمودن بهره برداری از شبکه احداث شده، ضروری می باشد.
با توجه به تجربیاتی که بهره برداران در شبکه های آبیاری و زهکشی دارند، در حین بهره برداری موارد و ملزوماتی برای
بهره برداری بهینه از شبکه ها نیاز دارند که ممکن است در دیدگاه های عمومی مشاورین که کارشناسان آنها اغلب از این مسایل آگاهی کامل ندارند، وجود نداشته باشد. به خصوص اینکه بعضا شرایط محیطی، اجتماعی و حتی سیاسی منطقه ممکن است در نحوه بهره برداری از شبکه ها ضروریاتی از نظر فیزیک شبکه به وجود بیاورد که خاص همان منطقه می باشد. درک شرایط منطقه صرفا می تواند توسط بهره بردار با تجربه انجام گیرد ولذا ایشان قادر به ارایه راهکارهای مناسب برای نواقص فیزیکی شبکه در زمان ساخت و تحویل به بهره بردار خواهد بود.