سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی رفتار اطلاع یابی سلامت در بانوان شاغل در دانشگاه آزاد اسلامی سمنان

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,086

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCWSD01_101

Index date: 1 July 2017

بررسی رفتار اطلاع یابی سلامت در بانوان شاغل در دانشگاه آزاد اسلامی سمنان abstract

یکی از جنبه های اساسی زندگی امروزی افراد خود مراقبتی و مدیریت اطلاعات سلامت است. افزایش روزافزون منابع الکترونیکی،دسترسی آسان و افزایش تعداد منابع رایگان اطلاعات پزشکی و سلامت باعث استقبال عموم جامعه در استفاده از این منابع شده است. اما صحت وسقم اطلاعات بهداشتی که در دسترس عموم مردم، قرار دارد نیز باید مورد توجه قرار گیرد. امروزه اینترنت مقصد شمار زیادی از جستجوگران اطلاعات است اما همه افراد، مهارت لازم برای بازیابی اطلاعات را ندارند و اینترنت نیز همواره دارای منیع اطلاعاتی دقیق، قابل اعتماد و معتبر نیست. در کشورهای پیشرفته حدود نیمی از بزرگسالان درک درستی از اطلاعات سلامت دارند وفقر سواد سلامت را در حوزه اطلاع رسانی پزشکی و سلامت به عنوان اپیدمی خاموش بهداشت عمومی معرفی نموده اند. پیآمدهای فقر سواد سلامت بسیار گسترده بوده و نتایج منفی را در استفاده و ارایه خدمات بهداشتی برای افراد جامعه به دنبال دارد. براساس تحقیقات زنان جستجوگران فعالی برای اطلاعات سلامت بوده و با عنایت به نقش های متعدد و تعاملات اجتماعی جایگاه مهمی در کسب و انتشار تجارب دانش سلامت دارند. این مطالعه به صورت توصیفی و به منظور بررسی نحوه دستیابی به اطلاعات سلامیت و تعیین اعتبار آن در زنان انجام شد. مطالعه حاضر پژوهش توصیفی است که به صورت مقطعی برروى زنان شاغل در دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان انجام شد. نمونه گیری با رعایت موارد اخلاقی به صورت سرشماری انجام و ابزار جمع اوری پرسشنامه محقق ساخته بود. پرسشنامه توسط نمونه ها تکمیل گردید. میانگین سنی نمونه ها 38 سال بود اکثریت آنها دارای مدرک تحصیلی کارشناسی و بالاتر بودند. میزان آشنایی افراد با فناوری اطلاعات در 70% موارد متوسط بود. 33٫3 موارد گاهی اوقات و 40% موارد اکثر اوقات نیاز به اطلاعات در حوزه سلامت را از طریق اینترنت رفع می نمودند. بیشترین اطلاعات جستجو شده به ترتیب مربوط به طب سنتی، علایم بیماری و اطلاعات دارویی بود. در منابع مختلف اینترنتی بیشترین محل تبادلات اطلاعات را شبکه های اجتماعی وکمترین را وب سایت بیمارستان و پزشکان اظهار نمودند. مهم ترین دلایل استفاده از اینترنت شامل در دسترس بودن، هزینه ناچیز و کمبود وقت جهت مراجعه و دریافت مشاوره پزشکی گزارش شد. همچنین مهم ترین ملاک های تعیین اعتبار اطلاعات را به ترتیب معتبر بودن سایت، مشخصات نویسنده، تاریخ انتشار آن عنوان نمودند. به نظر می رسد آموزش افراد در خصوص منابع اطلاعاتی موجود در وب و ملاک های اعتبار سنجی اطلاعات ضروری بوده و گامی بزرگ در اصلاح باورهای بهداشتی و بهبود رفتار خود مراقبتی می باشد.

بررسی رفتار اطلاع یابی سلامت در بانوان شاغل در دانشگاه آزاد اسلامی سمنان Keywords:

بررسی رفتار اطلاع یابی سلامت در بانوان شاغل در دانشگاه آزاد اسلامی سمنان authors

زینب خالدیان

گروه مامایی،واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی ،سمنان ،ایران

زهرا رجب

گروه مامایی، واحدسمنان، دانشگاه آزاد اسلامی،سمنان، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
خودمراقبتی : گام اول سلامت _ 1393. پایگاه خبری تحلیلی ...
سبزواری س.نیکبخت نصرآبادیع، 1393. نگهبان بنابی ط منابع جستجوی اطلاعات ...
شجاعی تهرانی ح در سنامه پزشکی پیشگیری و اجتماعی: جلد ...
_ صاحبی . آیت الهی _ 1385 برسی وضعیت سلامت ...
طاووسی محمود و همکاران _ 139. اهمیت سلامت از دیدگاه ...
-کشاورز حمید .شعبانی علی.وصفی محمدرضا _ 1393. اعتبارسنجی اطلاعات سلامت ...
محمودی ح طاهری الف.1394. بررسی رابطه بین سواد اطلاعاتی و ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی رفتار اطلاع یابی سلامت در بانوان شاغل در دانشگاه آزاد اسلامی سمنان" توسط زینب خالدیان، گروه مامایی،واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی ،سمنان ،ایران؛ زهرا رجب، گروه مامایی، واحدسمنان، دانشگاه آزاد اسلامی،سمنان، ایران نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی نقش زنان در توسعه پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اطلاع یابی سلامت، زنان هستند. این مقاله در تاریخ 10 تیر 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1086 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که یکی از جنبه های اساسی زندگی امروزی افراد خود مراقبتی و مدیریت اطلاعات سلامت است. افزایش روزافزون منابع الکترونیکی،دسترسی آسان و افزایش تعداد منابع رایگان اطلاعات پزشکی و سلامت باعث استقبال عموم جامعه در استفاده از این منابع شده است. اما صحت وسقم اطلاعات بهداشتی که در دسترس عموم مردم، قرار دارد نیز باید مورد توجه قرار گیرد. امروزه اینترنت ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی رفتار اطلاع یابی سلامت در بانوان شاغل در دانشگاه آزاد اسلامی سمنان با 5 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.