استفاده از دانش بومی در بررسی گیاهان دارویی غرب استان فارس (مطالعه موردی : گیاه Matricaria chamomilla L)
Publish place: The1 Annual Iranian Agriculture Research Conference
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 512
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AARC01_049
تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396
Abstract:
بابونه با نام علمی Maricaria chamomilla L. ومتعلق به تیره Asteracceae یکی از گیاهان دارویی وارزشمندی است که طبیعت گرم وخشک دارد. در حال حاضر به دلیل اثرات منحصر به فرد آن به طور گسترده در طب سنتی مورد بهره برداری قرار می گیرد درایران گونه های مختلفی از آن رویش داشته که استان فارس یکی از خاستگاه های مهم رویش آن می باشد هدف ازاین مطالعه بررسی جایگاه وموارد مصرف ونحوه مصرف این گیاه در غرب استان فارس می باشد . منطقه مورد مطالعه اقلیم گرم ونیمه خشک ودارای پستی وبلندی های موضعی می باشد ودر غرب فارس قرار گرفته است .جهت انجام تحقیق از مطالعات میدانی و تنظیم پرسشنامه استفاده شد جامعه آماری شامل 30 نفر از افراد با تجربه ساکنین روستاها (با میانگین سنی 50 سال) عطاری ها و کارشناسان مرتبط با موضوع بود نتایج نشان داد که این گیاه از گذشته تاکنون برای درمان گستره ای از بیماری ها مورد استفاده افراد بومی این منطقه قرار گرفته وبین اندام مصرفی آن ، بخش هوایی ، خصوصا گل ها بیشترین کاربرد را دارد. نتایج این بررسی می تواند راهگشای استفاده بیشتر از گیاهان دارویی در طب سنتی باشد .
Keywords:
Authors
امیر حسین پارسامهر
عضو هیات علمی گروه مرتع وآبخیزداری دانشگاه فسا
سعیده خالویی
دانشجوی کارشناسی مهندسی منابع طبیعی مرتع وآبخیزداری دانشگاه فسا
سجاد خالویی
دبیر زیست شناسی آموزش وپرورش شهرستان رستم
زهرا خسروانی
مدرس گروه مرتع وآبخیزداری دانشگاه فسا
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :