سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی ویژگی های مخزنی سازند سروک در میدان نفتی هندیجان با مطالعات رسوب شناسی، محیط رسوبی و ارزیابی پتروفیزیکی

Publish Year: 1388
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,621

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NEPC01_009

Index date: 13 October 2008

بررسی ویژگی های مخزنی سازند سروک در میدان نفتی هندیجان با مطالعات رسوب شناسی، محیط رسوبی و ارزیابی پتروفیزیکی abstract

میدان نفتی هندیجان در شمال غربی خلیج فارس و بر روی دامنه جنوبی فروافتادگی دزفول قرار دارد. گروه بنگستان ، بخصوص سازند سروک (سنومانین -تورونین ) در این میدان از مخازن غنی نفتی محسوب می شود. مرز بالایی سروک، ناپیوستگی مربوط به تورونین است. مطالعه ترکیبی مقاطع نازک ، مغزه ، پتروفیزیک و دینامیک مخزن نشان می دهد که دولومیتی شدن بعنوان یکی از فرایند های دیاژنزی، نقش اصلی را در تعیین خواص مخزنی دارد. تخلخل مخزن سروک بین ۳ تا ۲۵ درصد و تراوایی آن بین 0/01 تا 10 میلی دارسی و حتی در محل شکستگی ها تا ۳۰۰ میلی دارسی متغیر است. تخلخل بین دانه ای ، تخلخل غالب در سروک است. بر اساس مطالعه رسوب شناسی ، پنج میکر وفاسیس اصلی تعیین شده است. مدل محیط رسوبی سازند سروک در میدان مورد مطالعه، یک پلاتفرم کربناته از نوع رمپ تعیین شد. بر پایه ارزیابی پتروفیزیکی و نتایج رسوب شناسی، سازند سروک به چهار زون اصلی تقسیم شد. زون ۲ سروک که بصورت غالب تحت تاثیر دولومیتی شدن قرارگرفته است، بعنوان بهترین بخش مخزنی تشخیص داده شد. با توجه به وجود مرز ناپیوستگی در رأس سازند سروک ، می توان وجود تله های نفتی چین های را در این ناحیه انتظار داشت که شناسایی دقیق آنها نیاز به مطالعه چینه شناسی لرزه ای دارد .

بررسی ویژگی های مخزنی سازند سروک در میدان نفتی هندیجان با مطالعات رسوب شناسی، محیط رسوبی و ارزیابی پتروفیزیکی Keywords:

سازند سروک - پتروگرافی - میکروفاسیس - رمپ کربناته - نمودارهای پتروفیزیکی , تخلخل - تراوایی

بررسی ویژگی های مخزنی سازند سروک در میدان نفتی هندیجان با مطالعات رسوب شناسی، محیط رسوبی و ارزیابی پتروفیزیکی authors

بیژن نوری

شرکت نفت فلات قاره ایران - دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

علیرضا بشری

شرکت ملی نفت ایران

داود جهانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال،

سجاد کاظم شیرودی

شرکت نفت فلات قاره ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
مطیعی، همایون، زمین‌شناسی ایران، چینه‌شناسی زاگرس، سازمان زمین‌شناسی کشور، 1372، ...
خسروتهرانی، خسرو، و فنونی، بهدخت، یافته‌های نوین در میکروبا یواستراتیگرافی ...
Pars Petro Zagros Co., Hendiijan field study, 2005. ...
Alsharhan, A.S., Nairn, A.E.M., Sedimentary basins and petroleum geology of ...
Tehran Energy Co., Bahregansar full field study, 2000. ...
Jay M. Gregg, Duncan F. Sibley, _ Epigenetic Dolomitization and ...
Schlum berger, Log interpretation chart, 2007, 171 p. ...
SIRIP Co., Bahregansar field study, 1970. ...
National Iranian Oil Co. 3-Azad University, North Tehran Branch, 4-National ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی ویژگی های مخزنی سازند سروک در میدان نفتی هندیجان با مطالعات رسوب شناسی، محیط رسوبی و ارزیابی پتروفیزیکی" توسط بیژن نوری، شرکت نفت فلات قاره ایران - دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال؛ علیرضا بشری، شرکت ملی نفت ایران؛ داود جهانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال،؛ سجاد کاظم شیرودی، شرکت نفت فلات قاره ایران نوشته شده و در سال 1388 پس از تایید کمیته علمی کنگره ملی کاوش نفت و گاز - تولید صیانتی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سازند سروک - پتروگرافی - میکروفاسیس - رمپ کربناته - نمودارهای پتروفیزیکی – تخلخل - تراوایی هستند. این مقاله در تاریخ 22 مهر 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2621 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که میدان نفتی هندیجان در شمال غربی خلیج فارس و بر روی دامنه جنوبی فروافتادگی دزفول قرار دارد. گروه بنگستان ، بخصوص سازند سروک (سنومانین -تورونین ) در این میدان از مخازن غنی نفتی محسوب می شود. مرز بالایی سروک، ناپیوستگی مربوط به تورونین است. مطالعه ترکیبی مقاطع نازک ، مغزه ، پتروفیزیک و دینامیک مخزن نشان می دهد که دولومیتی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی ویژگی های مخزنی سازند سروک در میدان نفتی هندیجان با مطالعات رسوب شناسی، محیط رسوبی و ارزیابی پتروفیزیکی با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.