بررسی تطبیقی تزیینات کاشی کاری بکار رفته در مساجد دوره ی تیموری و صفوی (نمونه های موردی : مسجد گوهرشاد مشهد مسجد شیخ لطف الله اصفهان)
Publish place: دومین کنفرانس شهرسازی،مدیریت و توسعه شهری
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,270
This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
UCONFKH02_056
تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396
Abstract:
گنجینه های بناهای دوران اسلامی، تزیینات آن است که عقاید مذهبی و جلوه های فرهنگ و هنر این دوران را به نمایش می گذارند و بیشترین انعکاس آن را می توان در مساجد دید، در این میان کاشیکاری که از هنرهای اصیل اسلامی است و از عناصر موثر در شکوه و زیبایی این تزیینات است به صورت های گوناگون و هماهنگ با بنا خود را آشکار می سازد. در این پژوهش که با استفاده از روش تحلیلی- توصیفی و تحقیقات کتابخانه ای انجام شده است، شاهد آن هستیم که طرح ها و نقوش زینتی، گره سازی و طرح های هندسی همواره مبتنی بر باورهای عمیق توحیدی بوده و در تلاش اند که انسان را از کثرت جهان بیرون به تفکر درونی عمیق و قلمرو روح ببرند.
Keywords:
Authors
زهرا عزیزی شیرکوهی
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رودهن
سیدحسام الدین طبیبیان
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رودهن
سارا زندی
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رودهن
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :