سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

افق آینده ی صفحه آرایی، نگاهی به کتاب آرایی قرآن های دوره تیموری

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 673

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICAUCAE01_0543

Index date: 1 July 2017

افق آینده ی صفحه آرایی، نگاهی به کتاب آرایی قرآن های دوره تیموری abstract

امروزه با الهام از سنت گذشته و بومی سازی، می توان تحولی در گرافیک معاصر ایجاد کرد. صفحه آرایی قرآن های تیموری یکی از مهم ترین منابع در این امر می باشد، زیرا کتاب آرایی در این دوره به اوج خود رسیده است. لذا در این پژوهش، مجموعه قرآن های موجود از این دوره، مورد بررسی قرار گرفت. هدف آن ارتقاء گرافیک معاصر با پیشنهاد راهکاری دید در صفحه آرایی می باشد. این امر سبب توسعه صنعت نشر و گسترشش رهنگ کتابخوانی می گردد؛ زیرا ایجاد طرح هایی نو، مخاطبان بیشتری را جهت مطالعه جذب می نماید. این نوشتار پاسخی به این پرسش است که ساختار صفحه آرایی قرآن های دوره تیموری چه ویژگی هایی دارد روش تحقیق در این پژوهش تحلیلی و تاریخی است که با تحلیل اطلاعات بدست آمده و با شیوه مطالعه میدانی و کتابخانه ای تنظیم شده است. در دوره تیموری حاشیه آیات ، دارای جدول و نقوش زیباست. تذهیب و تزیینات جزیی از کتاب می باشد و دایره های رنگی در فواصل آیا دیده می شود. حاشیه نویسی با خطی غیر از خط آیا بوده است. به علت رواج اقلام سته در این دوره، برخی از قرآن ها با سه خط ثلث، نسخ و رقاع نوشته می شد و در برخی مواقع کتیبه بالا و پایین با خط کوفی بکارگرفته شده است. در مجموع می توان گفت، افق آینده ی صفحه آرایی، نگاهی به کتاب آرایی قرآن های دوره تیموری از جمله به کارگیری تنوع خط، تزیینات میان متنی و حاشیه سازی خاص ای دوره خواهد بود.

افق آینده ی صفحه آرایی، نگاهی به کتاب آرایی قرآن های دوره تیموری Keywords:

افق آینده ی صفحه آرایی، نگاهی به کتاب آرایی قرآن های دوره تیموری authors

زهرا دوکوهکی

دانشجو، کارشناسی ارشد، گروه هنر و معماری، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران

علی اکبر شریفی مهرجردی

استادیار دانشکده هنر و معماری، دانشگاه یزد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Amoozadeh Lichaei, A & , .saffari, S .(2015) .Materials and ...
خلیلی. ن., & جیمز، د. (1365). _ از تیمور: قرآن ...
صحراگرد م., & شیرازی, ع. (1391). سطربندی و صفحه آرایی ...
فراهانی منفرد. م. (1381). پیوند سیاست و فرهنگ در عصر ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "افق آینده ی صفحه آرایی، نگاهی به کتاب آرایی قرآن های دوره تیموری" توسط زهرا دوکوهکی، دانشجو، کارشناسی ارشد، گروه هنر و معماری، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران؛ علی اکبر شریفی مهرجردی، استادیار دانشکده هنر و معماری، دانشگاه یزد نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله صفحه آرایی، قرآن، تیموری، گرافیک معاصر، بومی سازی هستند. این مقاله در تاریخ 10 تیر 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 673 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که امروزه با الهام از سنت گذشته و بومی سازی، می توان تحولی در گرافیک معاصر ایجاد کرد. صفحه آرایی قرآن های تیموری یکی از مهم ترین منابع در این امر می باشد، زیرا کتاب آرایی در این دوره به اوج خود رسیده است. لذا در این پژوهش، مجموعه قرآن های موجود از این دوره، مورد بررسی قرار گرفت. هدف آن ... . برای دانلود فایل کامل مقاله افق آینده ی صفحه آرایی، نگاهی به کتاب آرایی قرآن های دوره تیموری با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.