سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی اقلام هشت گانه خوشنویسی اسلامی

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,332

This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICAUCAE01_0559

Index date: 1 July 2017

بررسی اقلام هشت گانه خوشنویسی اسلامی abstract

قبل از اسلام خطوط مختلفی از جمله میخی و پھلوی و اوستایی در ایران رواج داشته است. با ظھور دین اسلام نیاکان ما الفبا و خطوط اسلامی را پذیرا شدند و به این ترتیب خط متداول آن زمان که نزدیک دو قرن قبل از اسلام شکل گرفته بود خط کوفی و نسخ قدیم بود. خوشنویسی اسلامی و ایرانی براساس قالب ھا و قواعد و نظام ھای بسیار مشخصی شکل می گیرد و ھر یک از حروف قلم ھای مختلف از نظام شکلی خاص، و تا حدود زیادی غیرقابل تغییر، برخوردارند که این امر سبب ایجاد قلم ھای تازه و یا شیوه ھای شخصی خوشنویسان می شود. خوشنویسی اسلامی انواع مختلفی از شیوه ھای گوناگون دارد که به آنھا کلک ، خط و یا قلم می گویند این قلم ھا که در زمان ھا و سرزمین ھای مختلف اسلامی رایج بوده، اغلب کم و بیش درکنار ھم به حیات خود ادامه داده اند فقط در برحه ھای از زمان یا مکان ھایی خاص از اھمیت شان کاسته شده یا ارج و قربی ویژه یافته اند. این خطوط عبارتند از: کوفی، بنایی، نسخ، ثلث، محقق، تعلیق، توقیع، اجازت، جلی، جلی دیوانی، دیوانی، رقاع (رقعه)، ریحانی ، سنبلی ، آندلسی، سیاق ، شجری ، شکسته ، نستعلیق، شکسته نستعلیق ، معلی که وجه تمایز آنھا اختلاف در شکل حروف و کلمات و نسبت سطح و دور در ھر کدام استاز مھمترین حوادث خط و خوشنویسى در قرن دوازدھم، ظھور درویش عبدالمجید طالقانى استاد مسلم خط شکسته است. در قرن دوازدھم ھجرى خط نسخ متمایل به نستعلیق گردید و در قرن سیزدھم و چھاردھم ھجرى قمرى به تدریج به خوشنویسى و نستعلیق توجه شده است. خط نستعلیق به دست ھنرمندان ایرانى متولد شد، میرعماد حسنى آن را به درجه کمال رسانید و تا زمان میرزا محمدرضا کلھر ادامه یافت و در دورٴه معاصر على اکبر کاوه ، حسن زرین خط ، سید حسین و سید حسن میرخانى و ھنرمندان بنام دیگرى در این خط و شیوه ھنرنمایى داشته اند.

بررسی اقلام هشت گانه خوشنویسی اسلامی Keywords:

بررسی اقلام هشت گانه خوشنویسی اسلامی authors

صدیقه ذبیح زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
فضائلی، حبیب‌الله، اطلس خط، اصفهان، انتشارات مشعل، چاپ دوم، 1362 ...
فضائی، حبیب الله، تعلیم الخط، تهران، انتشارات سروش، چاپ اول، ...
راجیری، علی، تاریخ مختصر خط و سیر خوشنویسی در ایران، ...
شمیل، آنه ماری، خوشنویسی و فرهنگ اسلامی، ترجمه دکتر اسدالله ...
منشی قمی، قاضی میر احمد، گلستان هنر، به تصحیح احمد ...
رادفر، ابوالقاسم، تعامل ادبیات و هنر در مکتب اصفهان، انتشارات ...
بیانی، مهدی، احوال و آثار خوشنویسان، انتشارات دانشگاه تهران، چاپ ...
آشنایی با خوشنویسی ایران، .1393/09/10، http ://ha msha h rion ...
خوشنویسی و .1393/09/11، http _ negarkhaneh. ir، تذهیب .1393/09/11 _ ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی اقلام هشت گانه خوشنویسی اسلامی" توسط صدیقه ذبیح زاده، دانشجوی کارشناسی ارشد نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله خوشنویسی اسلامی، خطوط اسلامی، خوشنویسی ایرانی،اقلام هشتگانه خوشنویسی هستند. این مقاله در تاریخ 10 تیر 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1332 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که قبل از اسلام خطوط مختلفی از جمله میخی و پھلوی و اوستایی در ایران رواج داشته است. با ظھور دین اسلام نیاکان ما الفبا و خطوط اسلامی را پذیرا شدند و به این ترتیب خط متداول آن زمان که نزدیک دو قرن قبل از اسلام شکل گرفته بود خط کوفی و نسخ قدیم بود. خوشنویسی اسلامی و ایرانی براساس قالب ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی خوشنویسی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی اقلام هشت گانه خوشنویسی اسلامی با 17 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.