بررسی و تحلیل جزایر حرارتی در مناطق شهری (مطالعه موردی: شهرمشهد)
Publish place: International Conference on Architecture, Urban Planning, Civil Engineering, Art and Environment; Future horizons, look to the past
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 842
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICAUCAE01_0610
تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396
Abstract:
به طور کلی، جزیره گرمایی شهری نتیجه تاثیرات پیچیده فرایندهای شهری روی اقلیم آن است. در این پدیده، مرکز شهر نسبت به مناطق روستایی اطرافش بالاترین درجه حرارت را دارد و با دور شدن از مرکز شهر، این درجه حرارت و ارتفاع توده هوای گرم کاهش می یابد؛ به طوری که در روستاها اثر آن کاملا محو می شود. در گذشته مطالعه جزایره حرارتی شهری بطور سنتی با داده های ایستگاه های هواشناسی صورت می گرفت، اما امروزه برای کاهش ضعف این روش و به منظور مطالعه دقیق تر، از داده های ماهواره ای استفاده می شود در تحقیق حاضر برای استخراج دمای سطح زمین از باند حرارتی سنجنده TM ، لندست استفاده شد. سپس دمای سطحی هر کاربری به طور جداگانه محاسبه شد. بر مبنای داده های بدست آمده از دمای هر کاربری، بیشترین میانگین دما در زمین بایر، مناطق شهری (مسکونی، خدماتی رفاهی ، حمل و نقل و... ) و کمترین دما در زمینهای کشاورزی و فضای سبز مشاهد گردید.
Keywords:
Authors
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :