سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تحلیل و بررسی معماری همساز با اقلیم در نواحی معتدل و مرطوب شمال ایران

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,408

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICAUCAE01_1328

Index date: 1 July 2017

تحلیل و بررسی معماری همساز با اقلیم در نواحی معتدل و مرطوب شمال ایران abstract

معماری بومی در طول زمان بر اساس پیشینه محیطی، فرهنگی، فناوری و تاریخی که در آن وجود داشته تکامل یافته است. اقلیم بیانگر تاثیر متقابل عناصر و عواملی چون تابش آفتاب، دما و رطوبت هوا، وزش باد و میزان بارندگی می باشد که بر معماری بنا، آسایش و رفاه انسان تاثیر گذاشته و نتیجه این تاثیرات، باعث تغییر در فرم، سازماندهی فضاها و تناسبات حاکم بر فضاهای داخلی کلیه ساختمان ها و سازه ها شده است. معماری مناطق معتدل و مرطوب شمال ایران یکی از نمونه های موفق معماری بومی است. آنچنان با ظرافت با طبیعت درآمیخته است که گویی جزیی از بستر و محیط طبیعی است. این درآمیختگی با بستر و توجه به قابلیتها و محدودیت های آن باعث همسو شدن معماری بومی و معماری پایدار شده است. چنان که تمیز نمودن آنها از هم بسیار دشوار می نماید. تعاملات صورت گرفته بین انسان با طبیعت در این مناطق موجب شده است الگوهایی خاص در معماری به وجود آید که می توان آن را معماری بومی یا معماری سازگار با اقلیم آن منطقه نامید. در این نوشتار با توجه به ویژگی های معماری بومی مورد مطالعه (مناطق معتدل و مرطوب شمال ایران) به بررسی معماری همساز با اقلیم در این مناطق پرداخته می شود. در نهایت عناصر اقلیمی تاثیرگذار در معماری، ویژگی ها و ساختار فضایی آن تحلیل می گردد. بیان میکند، شرایط اقلیمی و ویژگی های معماری مناطق معتدل و مرطوب ایران در جهت هماهنگی با اقلیم و یا فایق آمدن بر شرایط سخت محیطی است.

تحلیل و بررسی معماری همساز با اقلیم در نواحی معتدل و مرطوب شمال ایران Keywords:

تحلیل و بررسی معماری همساز با اقلیم در نواحی معتدل و مرطوب شمال ایران authors

مرتضی قربانی

کارشناس ارشد مهندسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور

جواد قربانی

کارشناس ارشد مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
شاهرودی عباسعلی، رضایی بهرام، (1384)تعامل معماری بومی مازندران و گردشگری»، ...
کسمائی، مرتضی، احمدی نژاد، محمد(1383) اقلیم و معماری، نشرخاک، کسمائی. ...
کسمایی، مرتضی، (1387) «پهنه بندی و راهنمای طراحی اقلیمی - ...
کسمایی، مرتضی، (1382). اقلیم و معماری، اصفهان، نشر خاک. ...
زندیه، مهدی، پروردی نژاد، سمیرا، (389 1)«توسعه پایدار ومفاهیم آن ...
گرجی مهلبانی، یوسف، دانشور، کیمیا، (389 1)تاثیر اقلیم برشکل گیری ...
طاهباز. منصوره، جلیلیان. شهربانو، (1390) اصول طراحی همساز با اقلیم ...
عبداله زاده، سیده مهسا، (1390)هماهنگی و سازگاری با طبیعت در ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تحلیل و بررسی معماری همساز با اقلیم در نواحی معتدل و مرطوب شمال ایران" توسط مرتضی قربانی، کارشناس ارشد مهندسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور؛ جواد قربانی، کارشناس ارشد مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اقلیم، معماری بومی، معتدل و مرطوب هستند. این مقاله در تاریخ 10 تیر 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1408 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که معماری بومی در طول زمان بر اساس پیشینه محیطی، فرهنگی، فناوری و تاریخی که در آن وجود داشته تکامل یافته است. اقلیم بیانگر تاثیر متقابل عناصر و عواملی چون تابش آفتاب، دما و رطوبت هوا، وزش باد و میزان بارندگی می باشد که بر معماری بنا، آسایش و رفاه انسان تاثیر گذاشته و نتیجه این تاثیرات، باعث تغییر در فرم، ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تحلیل و بررسی معماری همساز با اقلیم در نواحی معتدل و مرطوب شمال ایران با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.