بررسی مفهوم طراحی حیاط مرکزی درگونه شناسی مجتمع های مسکونی و نقش آن در سلامت و روحی –روانی ساکنین
Publish place: International Conference on Architecture, Urban Planning, Civil Engineering, Art and Environment; Future horizons, look to the past
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 561
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICAUCAE01_1666
تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396
Abstract:
کالبدی در سرزمین ایران محسوب می گردد و فضایی محصور بر گیاهان، آب و ابنیه در نظام معماری مشخص، با هم تلفیق گردیده و محیطی مطلوب برای یکی از معانی مهم در ارتقاء کیفیت محیط های انسانی، حس تعلق به مکان می باشد. این حس عامل مهمی در شکل گیری پایه های ارتیاطی استفاده کنندگان و محیط دارد و در نهایت منجر به ایجاد محیط های با کیفیت خواهد شد. انسان بیش از 50 درصد وقت خود را در خانه سپری می کند و این محیط می تواند بر سلامت او تاثیر داشته باشد. استفاده از حیاط مرکزی الگوی بسیارکهنی است که در ساخت و ساز مسکن دخیل بوده و فضاهای سکونت با بهره گیری از تدابیر مختلف در اطراف این حیاط ها شکل گرفته اند و علاوه بر ایجاد وحدت بین عناصر، نوعی ارتباط پیمایشی بین آنها ایجاد می کند. اما ساخت خانه با حیاط به دلایلی مثل رویکردهای سود جویانه نسبت به زمین، عدم توجه به معنا وکیفیت فضا و غفلت از تاثیر محیط بر روان آدمی مورد بی توجهی قرارگرفته است. این پژوهش بدنبال بررسی رابطه معماری درشناخت فعالیت های انسانی بوده و در پی یافتن پاسخی مناسب به مفهوم حیاط مرکزی و نقش آن در سلامت روحی و روانی ساکنین دارد. روش تحقیق پیمایش از طریق مشاهده اسنادی و میدانی است. پس از شناسایی مجتمع ها از طریق بررسی عکس هوایی، کلیه مجتمع های واجد شرایط، در مناطق منتخب مورد بازدید میدانی قرار گرفته است. با تطبیق اطلاعات برداشت شده، جدول گونه شناسی مجتمع های مسکونی تهران، بر اساس شکل فضای باز ارایه شده است .
Keywords:
Authors
تورج جلیلی
دکتری تخصصی معماری و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی ماهشهر
علی فرجی
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر
زهره اعتماد
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :