سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی و تحلیل عوامل موثر بر اجتماع پذیری محیط و راهکارهای طراحی آن در فضاهای فرهنگی

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 745

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SAQZAU02_028

Index date: 9 July 2017

بررسی و تحلیل عوامل موثر بر اجتماع پذیری محیط و راهکارهای طراحی آن در فضاهای فرهنگی abstract

متاسفانه عدم کارایی کافی مراکز فرهنگی موجود در کشور، باعث گردیده تا رغبت و اشتیاق مردم به حضور و فعالیت در این نوع فضاها و مجموعه ها کمتر از حد مطلوب باشد. در حال حاضر، یکی از کاستی های فضاهای معماری، عدمقابلیت ایجاد مولفه اجتماع پذیری در فضا است. اجتماع پذیری مکان رابطه ای مستحکم مابین مخاطب و فضای معماری است. پیوندی احساسی که مخاطبان، آن مکان را به عنوان قرارگاهی برای رجوع مجدد و مکرر به آن ارزشمندبدانند. در حقیقت اجتماع پذیری محیط شاخصی است که از طریق آن می توان میزان متمایز بودن آن مکان را با توجه به نوع برخورد و میزان استفاده مخاطبان نسبت به مکانی دیگر سنجید. مسلم است که این تمایزات حاصلجمیعی از عوامل شامل محیط کالبدی و معماری، محیط اجتماعی، نوع فعالیت ها، سطح فرهنگ، تاریخ، ابعاد شخصیو روان شناسانه می باشد. در عین حال تعاملات اجتماعی مابین گروه های هدف در هر حوزه عملکردی شاخصه ای مهم و تاثیر گذار در ضاوت کیفیت اجتماع پذیری محیط است. در این راستا، توجه به بستر جامعه، به خصوص بسترفرهنگی آن، امری حایز اهمیت است. در تحقیق حاضر ابتدا به بررسی ادبیات موضوع و مرور مبانی نظری مرتبط با ارتقاء اجتماع پذیری محیط پرداخته و پس از استخراج اصول و معیارهای مرتبط با تقویت ایم مولفه و تحلیل آن ها، برخی از راهبردها و راهکارهای عملی طراحی جهت نیل به ارتقاء کیفیت اجتماع پذیری فضا پیشنهاد شده است.

بررسی و تحلیل عوامل موثر بر اجتماع پذیری محیط و راهکارهای طراحی آن در فضاهای فرهنگی Keywords:

بررسی و تحلیل عوامل موثر بر اجتماع پذیری محیط و راهکارهای طراحی آن در فضاهای فرهنگی authors

معصومه وحدانی نسب

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند

فرید فروزانفر

دکترای معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
بهزادفر، مصطفی (1388)محیط های پاسخده :کتابی راهنما برای طراحان، دانشگاه ...
جوان فروزنده، علی، قاسم، مطلبی (1390). مفهوم حس تعلق به ...
رضویان، محمدتقی، شمس پویا، محمدکاظم، ملاتبارلهی، عبدالله (1392).کیفیت محیط کالبدی ...
شاطریان، رضا (1387). طراحی و معماری فضای آموزشی، نشر سیمای ...
صالحی نیا، مجید، معماریان، غلامحسین (1388).اجتماع پذیری فضای معماری، نشریه‌ی ...
غلامعلی زاده، حمزه (1385). محیط فیزیکی آموزش و فرایند خود ...
فرگاس، جوزف پی(1379). روانشناسی تعامل اجتماعی؛ رفتار میان فردی، ترجمه‌ی ...
مازلو، ابراهام اچ(1367). انگیزش و شخصیت، ترجمه‌ی احمد رضوانی، انتشارات ...
لنگ، جان (1386). آفرینش نظریه‌ی معماری _ ترجمه‌ی علیرضا عینی ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی و تحلیل عوامل موثر بر اجتماع پذیری محیط و راهکارهای طراحی آن در فضاهای فرهنگی" توسط معصومه وحدانی نسب، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند؛ فرید فروزانفر، دکترای معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی معماری و شهرسازی سقز پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اجتماع پذیری، فضاهای فرهنگی، راهکارهای طراحی هستند. این مقاله در تاریخ 18 تیر 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 745 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که متاسفانه عدم کارایی کافی مراکز فرهنگی موجود در کشور، باعث گردیده تا رغبت و اشتیاق مردم به حضور و فعالیت در این نوع فضاها و مجموعه ها کمتر از حد مطلوب باشد. در حال حاضر، یکی از کاستی های فضاهای معماری، عدمقابلیت ایجاد مولفه اجتماع پذیری در فضا است. اجتماع پذیری مکان رابطه ای مستحکم مابین مخاطب و فضای معماری ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی و تحلیل عوامل موثر بر اجتماع پذیری محیط و راهکارهای طراحی آن در فضاهای فرهنگی با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.