شناسایی اولویت بندی نگهداری و تعمیر خطوط راه آهن با استفاده از روش تصمیم گیری چند معیاره تاپسیس فازی ( مطالعه موردی محور تبریز جلفا )

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,585

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICRSIE02_069

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396

Abstract:

حمل و نقل ریلی به عنوان یکی از بخش های مهم سیستم حمل و نقل، نقش عمده ای را در عرصه اقتصادی، صنعتی و اجتماعی کشورها ایفا می کند و به واسطه مزایای خاص و نسبی که در مقایسه با سایر بخش های حمل و نقلی از جمله هوایی، جادهای و دریایی دارد، توانسته سهم قابل توجهی را در حوزه حمل و نقل به خود اختصاص دهد. بطور کلی پس از طراحی، ساخت و اجرای هر سازه ای و شروع بهره برداری از آن، نگهداری و تعمیر منظم آن شروع می شود. خط آهن نیز به عنوان یک سازه ی خاص از این قاعده مستثنی نیست. نگهداری و تعمیر یکی از فعالیت های اساسی در بهره برداری از خطوط ریلی است. بنابرین با ایجاد یک پایگاه، شامل داده های خام و همچنین داده های مربوط به عیوب خط به جهت داشتن مقایسه و شناسایی و تشخیص خرابی و همچنین در نهایت اولویت دهی با استفاده از روش تصمیم گیری چند معیاره امکان پذیر می باشد. به منظور اینکه امکان برنامه ریزی برای عملیات نگهداری و تعمیر وجود داشته باشد، می بایست دید درستی از خط و وضعیت آن داشته باشیم و برای تعیین وضعیت خط، لازم است که تمامی معایب، مشکلات و خرابی موجود در خط را شناسایی و آگاه باشیم. به طور کلی برای انجام فعالیت مدیریتی در این زمینه نیاز به یک ابزار جهت تصمیم گیری داریم که تاثیر عوامل مختلف در عملکرد سیستم را تشخیص و اولویت دهی و تصمیم گیری جهت تخصیص کامل منابع و دارایی های موجود، ابزار بازرسی و نظارتی، ابزار شناسایی را ارایه دهد. یکی از مهمترین بخش ها در ایجاد یک سامانه مدیریت تعمیر و نگهداری راه آهن، طراحی سیستم اولویت بندی عملیات نگهداری و تعمیرات می باشد. بطوریکه براساس آن بتوان برنامه های کوتاه مدت و بلندمدت عملیات تعمیر و نگهداری را تدوین نمود. در این تحقیق خرابی های موجود در خط مورد مطالعه )محور تبریز جلفا( شناسایی و با توجه به شاخص های مربوطه توسط روش تصمیم گیری تاپسیس فازی اولویت دهی می گردند. تا عملیات تعمیر و نگهداری و برنامه ریزی جهت تخصیص منابع بدرستی و به مفهوم لازم بکار گرفته شود تا خط از سطح کیفی، خود تنزل نکند.

Authors

ناصر خوزم

کارشناسی ارشد مهندسی عمران مدیریت ساخت

فرناد نصیرزاده

استادیار، دانشکده عمران

آرمین منیرعباسی

استادیار، دانشکده عمران

آرزو صیادی

کارشناسی ارشد مهندسی عمران راه و ترابری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :