بررسی آسیبپذیری قابهای خمشی فولادی با اتصالات صلب و نیمه صلب با استفاده از شاخصهای خسارت abstract
در این تحقیق با استفاده از تحلیل دینامیکی غیر خطی تحت شتابنگاشت زلزله به بررسی میزان آسیب پذیری لرزهای قابهای خمشی فولادی 2، 4، 6، 8، 10 طبقه بااتصال صلب و نیمه صلب با درجه سختی اتصال 75، 80، 85، 90، 95 درصد پرداخته شده است. با توجه به شاخصهای خسارت Park-Ang و Krawinkler-Zohrei، معیار ایمنی جانی در سطح خطر یک و معیار آستانه فرو ریزش در سطح خطر دو برای قابهای مورد مطالعه ارزیابی شده است. نتایج نشان می دهند که شاخص های خسارت در قابهای با اتصال نیمه صلب کمتر از قابهای با اتصال صلب است.
در قابهای کوتاه مرتبه ( 2 و 4 طبقه) کاهش سختی اتصال سبب کم شدن آسیب وارده به اعضا و قاب میشود بطوریکه قاب با سختی 75 درصد دارای کمترین مقدار
شاخص آسیب است ولی در قابهای بلند مرتبه (6، 8، 10 طبقه) کاهش سختی اتصال تا درصد سختی خاصی سبب کاهش
شاخص آسیب شده است بطوریکه در قاب 6 طبقه، قاب با سختی اتصال 80 درصد و در قابهای 8 و 10 طبقه، قاب با سختی اتصال 85 درصد بهترین عملکرد را از نظر میزان شاخصهای آسیب از خود نشان می دهند.
شاخص آسیب برای طبقات نیز محاسیه شده است بطوریکه
شاخص آسیب طبقه در طبقات میانی دارای بیشترین مقدار میباشد نتایج نشان داد که تغییرات شاخصهای آسیب طبقه نسبت به تغییرات سختی اتصال مشابه تغییرات
شاخص آسیب کل قاب است. همچنین در قابهای مورد مطالعه درصد اعضایی را که در هر سطح خطر نیاز به تقویت و ترمیم دارند مشخص شده است نتایج نشان داد که درصد اعضایی که نیاز به تقویت و ترمیم دارند برای قابهای با اتصال نیمه صلب به مراتب کمتر از قابهای با اتصال صلب است.