سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی کارایی حذف نیترات از آب آشامیدنی با استفاده از رزین آنیونی قوی

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,229

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICWC01_202

Index date: 17 December 2008

بررسی کارایی حذف نیترات از آب آشامیدنی با استفاده از رزین آنیونی قوی abstract

یکی از مواردی که سلامت آب را زیر سوال می برد، نیترات و به طور کلی ترکیبات ازته است. از آنجایی که آب یکی از ارکان مهم زیست محیطی است. با توجه مسئله کمبود نزولات آسمانی و بحران شدید آب در استان فارس و پائین آمدن کیفیت آب از نظر افزایش میزان نیترات در منابع آب ، لذا بر آن شدیم که مطالعه ای در ارتباط با آلاینده نیترات به عنوان یکی از عواملی که سلامت آب را به خطر می اندازد انجام دهیم. آلودگی نیترات در آبهای سطحی و زیرزمینی یک مشکل مهم و رو به رشد در همه جهان است. اگرچه در اغلب آبهای طبیعی غلظت نیترات به مقدار کم وجود دارد، لیکن غلظت بیش از حد آن در آبهای زیر زمینی اساساً در نتیجه فضولات حیوانی و انسانی و همچنین در نتیجه استفاده بیش از حد از کودهای شیمیایی است. لذا به دلیل اهمیت بهداشت آب، خصوصاً با توجه به بحران آب ، تحقیق حاضر جهت بررسی کارایی رزین آنیونی به منظور ارائه یک راهکار مناسب برای حل مشکل افزایش غلظت نیترات، در منابع آب آشامیدنی می باشد. این تحقیق به صورت یک مطالعه آزمایشگاهی با استفاده از ستون حاوی رزین آنیونی قوی در مقیاس کوچک، در دانشکده بهداشت شیراز و با هدف تعیین میزان جذب نیترات از نمونه های آب به وسیله رزینAmberjet 4200 Cl انجام شد. اندازه گیری نیترات به روش اسپکتروفتومتری در طول موج 220 نانومتر، با روش استاندارد متد انجام گردید(1).در این مطالعه پس از اندازه گیری ارتفاع و زمان ماند بهینه، میزان جذب نیترات از ستون تبادل یون تعیین گردید. یافته ها: داده های حاصل از آنالیز نمونه های آب خروجی از ستون نشان داد که افزایش غلظت نیترات ورودی از 25 به 125 میلی گرم بر لیتر تأثیری در روند حذف نیترات ندارد و راندمان حذف نیترات در کلیه غلظت ها برابر 100% است. استنتاج: با توجه به این که غلظت های به نیترات در آزمایشات، نزدیک به غلظت آب چاه های آلوده شیراز انتخاب شده، لذا کارایی این رزین برای استفاده در تصفیه منابع آب آشامیدنی آلوده بسیار مطلوب است.

بررسی کارایی حذف نیترات از آب آشامیدنی با استفاده از رزین آنیونی قوی Keywords:

بررسی کارایی حذف نیترات از آب آشامیدنی با استفاده از رزین آنیونی قوی authors

منصوره دهقانی

استاد یار و عضو هیات علمی دانشکده بهداشت شیراز

زهرا خاشی

دانشجوی کارشناسی بهداشت محیط

محمدرضا طباطبایی

عضو هیات علمی دانشکده بهداشت شیراز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
غفارزاده، محمد. ترابیان، علی. امین زاده، بهنوش. بهینه سازی دنیتریفیکاسیون ...
محسنی، انوشیروان. مشکلات بهداشتی نیترات در آب آشامیدنی. مجله علمی ...
دیانتی تیلکی، رمضانعلی. رحمان زاده صوفیانی، توحید. بررسی حذف نیترات ...
Samatya, Sو 2006. Removal of nitrate selective ion Exchange resin. ...
چالکش امیری، محمد. اصول تصفیه آب. چاپ اول، اصفهان: انتشارات ...
محسنی، انوشیروان. یوسفی، ذبیح الله. حذف آلاینده های آب به ...
Andrew, D, Eaton , AWWA, Chair, Lenore S, Clesceri , ...
Williams, I. 2001. Env ironmental chemistry. UK: John Willy and ...
Midkiff, W.S. 1999. Operating characteri stics of strong- base anion ...
Dordelman, O, Panglish, S, Bucht, P, Kleraf, F, Moshiri, A, ...
Arnold, E, Greenbeag, APHA, Michael, j, TARAS, AWW A. 2003. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی کارایی حذف نیترات از آب آشامیدنی با استفاده از رزین آنیونی قوی" توسط منصوره دهقانی، استاد یار و عضو هیات علمی دانشکده بهداشت شیراز؛ زهرا خاشی، دانشجوی کارشناسی بهداشت محیط؛ محمدرضا طباطبایی، عضو هیات علمی دانشکده بهداشت شیراز نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس بین المللی بحران آب پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله نیترات، آب آشامیدنی، رزین آنیونی قوی. هستند. این مقاله در تاریخ 27 آذر 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3229 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که یکی از مواردی که سلامت آب را زیر سوال می برد، نیترات و به طور کلی ترکیبات ازته است. از آنجایی که آب یکی از ارکان مهم زیست محیطی است. با توجه مسئله کمبود نزولات آسمانی و بحران شدید آب در استان فارس و پائین آمدن کیفیت آب از نظر افزایش میزان نیترات در منابع آب ، لذا بر ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی چسب و رزین طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی کارایی حذف نیترات از آب آشامیدنی با استفاده از رزین آنیونی قوی با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.