سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

استفاده از بیوتکنولوژی در اصلاح گوجه فرنگی

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,635
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CTPPT01_075

Index date: 9 February 2009

استفاده از بیوتکنولوژی در اصلاح گوجه فرنگی abstract

برای صدها سال اصلاح‌کنندگان گیاهان خویشاوند را در تلاقی‌های بارور شرکت داده‌اند و از میان نتاج آنها ترکیباتی را انتخاب کرده‌اند که به گیاه خصوصیات جدیدی را می‌دهد که برای بشر سودمند می‌باشند. بیوتکنولوژی گیاهی پروسه تولید گیاهان تغییر یافته ژنتیکی است که از طریق انتقال اطلاعات ژنتیکی از یک موجود، دستورزی آن در آزمایشگاه و انتقال آن به یک گیاه به منظور تغییر ماهیت خصوصیات آن صورت می‌گیرد. به کمک این تکنولوژی دانشمندان قادرند که ژن دلخواه خود را از هر موجودی به گیاه میزبان انتقال دهند. روش‌های مختلف معرفی ژن‌های خارجی به داخل گیاهان زراعی عبارتند از: استفاده از آگروباکتریوم، ریزتزریقی، درشت تزریقی، الکتروپوراسیون و تفنگ ژنی. به عنوان مثال در ذرت تراریخته Bt، که آفت کشش را خود تولید می‌کند، حاوی ژنی از یک باکتری است. گوجه‌فرنگی‌هایی که در مدت نگهداری در انبار قرمزی و آبداری خود را از دست نمی‌دهند، نتیجه مهندسی ژنتیک هستند. همچنین با استفاده از این روشها گوجه فرنگی هایی تولید شده اند که قابلیت ماندگاری بیشتری در سوپر مارکت دارند و دیرتر پلاسیده می شوند.

استفاده از بیوتکنولوژی در اصلاح گوجه فرنگی authors

محمد فارسی

عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

بنفشه جلال زاده

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی واحد مشهد

مقاله فارسی "استفاده از بیوتکنولوژی در اصلاح گوجه فرنگی" توسط محمد فارسی، عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد؛ بنفشه جلال زاده، عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی واحد مشهد نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی اولین کنگره ملی فناوری تولید و فرآوری گوجه فرنگی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 21 بهمن 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3635 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که برای صدها سال اصلاح‌کنندگان گیاهان خویشاوند را در تلاقی‌های بارور شرکت داده‌اند و از میان نتاج آنها ترکیباتی را انتخاب کرده‌اند که به گیاه خصوصیات جدیدی را می‌دهد که برای بشر سودمند می‌باشند. بیوتکنولوژی گیاهی پروسه تولید گیاهان تغییر یافته ژنتیکی است که از طریق انتقال اطلاعات ژنتیکی از یک موجود، دستورزی آن در آزمایشگاه و انتقال آن به ... .